ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΓΟΥΙΝΕΑ: Επιχείρηση απόδρασης των διεθνών ποδοσφαιριστών

Αγωνία κυριαρχεί σε πολλές ποδοσφαιρικές ομάδες, ανάμεσά τους ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΣ Γιάννινα, αναφορικά με την τύχη των διεθνών ποδοσφαιριστών τους που βρίσκονται στην αφρικανική χώρα

Η κατάσταση στην Γουινέα εξακολουθεί να βρίσκεται σε τεντωμένο σχοινί, λόγω του στρατιωτικού πραξικοπήματος που έλαβε χώρα την Κυριακή (5/9). H αφρικανική χώρα περνά τρομερά δύσκολες στιγμές, ενώ οι πληροφορίες εξακολουθούν να είναι ασαφείς. Οι πραξικοπηματίες υποστηρίζουν ότι καθαίρεσαν τον πρόεδρο Άλφα Κόντε και την κυβέρνηση, ενώ το Υπουργείο Άμυνας από την πλευρά του ανακοίνωσε πως απώθησε την επίθεση των ανδρών των ειδικών δυνάμεων. 

Ένα τέτοιο γεγονός δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο ούτε τον κόσμο του ποδοσφαίρου, καθώς πολλές ομάδες, ανάμεσα τους και ελληνικές, βιώνουν ώρες αγωνίας για τους ποδοσφαιριστές τους που βρίσκονταν στην Γουινέα για την αναμέτρηση κόντρα στο Μαρόκο. Πιο αναλυτικά τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ΠΑΣ Γιάννινα ανησυχούν ιδιαίτερα για τους διεθνείς τους που βρίσκονται στο αφρικανικό κράτος. Οι Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά και Μαμαντού Κανέ από την πλευρά των «ερυθρολέυκων» και ο Αχμάντ Μέντες Μορέιρα από την πλευρά των Ιωαννίνων, έχουν αποκλειστεί στην χώρα τους.

Όπως είναι φυσικό, γίνονται προσπάθειες από όλες τις ομάδες που έχουν διεθνείς στην Γουινέα προκειμένου να αφήσουν τους παίκτες τους να φύγουν, παρά τα κλειστά σύνορα. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού βρίσκονται στο ξενοδοχείο, μακριά από τις συγκρούσεις, ενώ ακόμη παραμένει άγνωστο αν και πότε θα επιτραπεί στους παίκτες να αναχωρήσουν από τη χώρα και να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Ανησυχία σε Αγγλία και Ιταλία

Πέραν των ποδοσφαιριστών των ελληνικών ομάδων, στην Γουινέα βρέθηκαν πολλοί ακόμη διεθνείς για την αναμέτρηση κόντρα στο Μαρόκο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου. Από την πλευρά της Λίβερπουλ, οι ρεντ είναι σε αναμμένα κάρβουνα για τον Ναμπί Κεϊτά, ο οποίος έχει αποκλειστεί στην χώρα του και δεν μπορεί να επιστρέψει πίσω. Στην ίδια μοίρα βρίσκονται και οι Young Boys, με τον Μοχάμεντ Αλί Καμαρά να συμπληρώνει την «τριπλέτα» των Καμαράδων που έχουν εγκλωβιστεί στην αφρικανική χώρα.

Τέλος, αγωνία υπάρχει και στην Serie A, όπου η Ρόμα ελπίζει να μπορέσει να φύγει σύντομα ο Αμαντού Ντιαουαρά από την Γουινέα και να επιστρέψει στην ασφάλεια της ομάδας του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News