Γεωργία: Ο όμιλος και το πρόγραμμα της στο Euro 2024

Με αυτή τη σειρά, σε αυτά τα γήπεδα και σε αυτές τις ημερομηνίες θα αντιμετωπίσει η Γεωργία την Τουρκία, την Τσεχία και την Πορτογαλία στα γήπεδα της Γερμανίας…

Η Εθνική Ελλάδος δε τα κατάφερε στον τελικό της Τιφλίδας, αποκλείστηκε από τη Γεωργία στο σπουδαιότερο παιχνίδι της Ιστορίας της και έτσι η ομάδα του Σανιόλ έκλεισε τη θέση της στο Euro 2024  και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση.

Οι Γεωργιανοί θα αγωνιστούν στο έκτο γκρουπ και θα βρουν στον δρόμο τους την Τουρκία, την Τσεχία και την Πορτογαλία (με αυτή τη σειρά), σε έναν όμιλο που χαρακτηρίστηκε σχετικά βατός.

Στα – μάλλον – θετικά περιλαμβάνεται η σειρά των αγώνων, που φέρνει τη Γεωργία να αγωνίζεται στην τελευταία αγωνιστική με το φαβορί του ομίλου.

  • Τουρκία – Γεωργία (18/6)
  • Γεωργία- Τσεχία (22/6)
  • Γεωργία- Πορτογαλία (26/6)

Ξεκίνημα στο «τείχος»

Στο εντυπωσιακό «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» της Ντόρτμουντ θα κάνει πρεμιέρα στο Euro η εθνική Γεωργίας, που θα αντιμετωπίσει την Τουρκία. Το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Ιουνίου στις 19:00.

Αυτή θα είναι η πέμπτη ημέρα του τουρνουά και το Τουρκία – Γεωργία θα είναι ο δεύτερος αγώνας του Euro, που θα λάβει χώρα στο γήπεδο της Βεστφαλίας με το εμβληματικό «τείχος». Η 18η του Ιούνη θα είναι η τελευταία μέρα, που θα περιέχει πρώτα ματς ομίλων και θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στο τελευταίο γκορυπ, αφού τρεις ώρες αργότερα θα ξεκινήσει το Πορτογαλία – Τσεχία στη Λειψία.

Ακολουθεί η Τσεχία

Τέσσερεις ημέρες αργότερα, η εθνική Γεωργίας θα ταξιδέψει στο Αμβούργο για να αντιμετωπίσει την Τσεχία του Ιβάν Χάσεκ.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Ιουνίου στις 16:00 η ώρα Ελλάδος, ενώ τρεις ώρες αργότερα, Τουρκία και Πορτογαλία θα συναντηθούν στο Ντόρτμουντ.

Η αυλαία θα πέσει κόντρα στο φαβορί

Το τελευταίο παιχνίδι των Γεωργιανών για τη φάση των ομίλων θα λάβει χώρα στο γήπεδο της Σάλκε στο Γκελσενκίρχεν την Τετάρτη 26 Ιουνίου στις 22:00 και θα είναι, μαζί με το Τσεχία – Τουρκία, που θα παίζεται ταυτόχρονα, τα τελευταία παιχνίδια ολόκληρης της φάσης των ομίλων.

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News