Παρασκήνιο ΕΠΟ: «Σφαλιάρα» από τον Άρειο Πάγο για παράνομη απόλυση και πρόστιμο 500.000 ευρώ

Ο Άρειος Πάγος , αρνήθηκε την έφεση της ΕΠΟ για την απόλυση του Νίκου Κολιολιού, αναπληρωτή οικονομικού διευθυντή της ομοσπονδίας και έφαγε πρόστιμο ύψους 500.000 ευρώ.

Όπως επιβεβαιώθηκε σήμερα (14/5) η ΕΠΟ έχασε την έφεση που είχε κάνει κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών το Σεπτέμβρη του 2023, που θεώρησε ότι η απόλυση του αναπληρωτή οικονομικού διευθυντή, Νίκου Κολιολού τον Ιούλιο του 2021 ήταν άκυρη και έτσι της επιβλήθηκε από τον Άρειο Πάγο πρόστιμο ύψους 500.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα το αρμόδιο τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου απέρριψε τελείως την έφεση της ΕΠΟ κατά του Πρωτοδικείου και στη συνέχεια του Εφετείου Αθηνών. Το τελικό συμπέρασμα ήταν, ότι η απόλυση του Νίκου Κολιολιού, ήταν άκυρη γιατί δεν αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ο οικονομικός διευθυντής ήταν υπάλληλος «ορισμένου χρόνου» αλλά θεωρήθηκε υπάλληλος αορίστου χρόνου. Αλλά και πάλι στην περίπτωση αυτή θα έπρεπε να τηρηθεί η προαπαιτούμενη διαδικασία απόλυσης, όπως είχε γίνει στον Τσαχειλίδη και στον Σιώκη. Ουσιαστικά η ΕΠΟ πλήρωσε την «παράνομη» ιδέα που είχε για απομάκρυνση υπαλλήλου δίχως την γνώμη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Πηγές λένε ότι ο κ. Κολιολιού απομακρύνθηκε λόγω διαμάχης με τον Εκτελεστικό Γραμματέα, Ιάκωβο Φιλιππούση, ο οποίος είχε εισηγηθεί θέμα περί ανανέωσης σύμβασης υπαλλήλων της ΕΠΟ, αλλά φρόντισε να παραλείψει σκόπιμα το όνομα του Νίκου Κολιολιού. Έτσι δεν ανακοινώθηκε καν η απόλυση του Κολιολιού στην Εκτελεστική Επιτροπή και απολύθηκε «ήσυχα» χωρίς να το «ξέρουν» τα μέλη της Επιτροπής.

Βέβαια ο οικονομικός διευθυντής αποζημιώθηκε από την ΕΠΟ, σαν να ήταν υπάλληλος αορίστου χρόνου αλλά αυτό δεν ένοιαζε τις δικαστικές επιτροπές που πέρασε η υπόθεση, Το μόνο θέμα που ασχολήθηκαν ήταν το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος απολύθηκε χωρίς το θέμα να τεθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή.

Αυτό που ακολουθεί ύστερα από αυτή την απόφαση, εκτός από το πρόστιμο, είναι η επαναπρόσληψη του Ν.Κολιολιού από την ομοσπονδία και η απόδοση ευθυνών στους ιθύνοντες της ΕΠΟ που είχαν εμπλοκή σε αυτό το περιστατικό. Εκτός από το όνομα του Φιλιππούση, ακούστηκε και αυτό του Ζαγοράκη μαζί με του Ν.Μπαρτζή.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News