Κύπελλο Ελλάδος: Η Φραπάρ έχει την απόλυτη στήριξη της Ενωσης Γάλλων Διαιτητών - «Έκανε τη δουλειά της μέσα στη θύελλα»

Το μέρος της Στεφανί Φραπάρ πήρε… χωρίς μισόλογα η Ένωση Γάλλων Διαιτητών.

Τον γύρο του κόσμου έκαναν οι εικόνες ντροπής του Πανθεσαλλικού, όπου ο Θεόδωρος Καρυπίδης προέβη σε μία άνανδρη επίθεση κατά της διαιτήτριας του τελικού κυπέλλου, Στεφανί Φραπάρ.

Ολόκληρη η ποδοσφαιρική Ευρώπη στάθηκε στο πλευρό της Γαλλίδας και έμεινε στη… ζούγκλα του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπου πρόεδρος ομάδας κυνήγησε γυναίκα εντός του αγωνιστικού χώρου και χρειάστηκε να απωθηθεί από την αστυνομία για να μην πλησιάσει περισσότερο.

Η Ένωση Γάλλων Διαιτητών συντάχθηκε πλήρως με τη Φραπάρ και αναφέρθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο ως «πλαίσιο που υπονομεύεται από τη βία και τη διαφθορά».

Αναλυτικά:

«Τέτοιες συμπεριφορές δείχνουν για άλλη μια φορά την πλήρη ασέβεια και την παράλογη αμέλεια όσον αφορά το λειτούργημα του διαιτητή και τη μεροληψία των παραγόντων σε αυτό το ματς. Υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει.

Αν η συμπεριφορά της ηττημένης ομάδας στο τέλος του αγώνα είναι ανάξια των αξιών του ποδοσφαίρου, οι λάτρεις του αθλητισμού μπορούν να καθησυχαστούν: όλα πήγαν καλά για την ομάδα διαιτησίας.

Στην Ελλάδα, ο ορισμός ξένων διαιτητών έχει γίνει επαναλαμβανόμενη πρακτική, σε ένα πλαίσιο που υπονομεύεται από τη βία και τη διαφθορά. Αυτή τη σεζόν, η βία που συγκλόνισε τον κόσμο του αθλητισμού στην Ελλάδα οδήγησε τις αρχές να διατάξουν κλειστές πόρτες για αγώνες Πρωταθλήματος μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου.

Οι Γάλλοι διαιτητές ορίστηκαν μετά από αίτημα της ελληνικής ομοσπονδίας για απόλυτη ουδετερότητα, για έναν αγώνα που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών. Ελήφθησαν 4 σημαντικές αποφάσεις και ελήφθησαν σωστά (όλες ελέγχονται και επικυρώθηκαν από το VAR): 3 αποβολές και το γκολ στο τέλος του πρόσθετου χρόνου. Έκανε τη δουλειά της με αμεροληψία σε ένα θυελλώδες πλαίσιο»

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News