Ρεάλ Μαδρίτης: Κινδυνεύει με φυλάκιση πέντε ετών ο Αντσελότι

Μετά από πρόταση της εισαγγελίας, ο κίνδυνος της φυλάκισης του προπονητή των «Μαδριλένων» είναι ορατός.

Κι όμως, ο Κάρλο Αντσελότι, ο πλέον επιτυχημένος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης. Πιο συγκεκριμένα η εισαγγελία των Ισπανών πρότεινε την ποινή φυλάκισης του Ιταλού που κατηγορείται για φοροδιαφυγή στο διάστημα 2013-2015, ένα διάστημα όπου βρισκόταν και πάλι στην φετινή πρωταθλήτρια του Uefa Champions League.

H «El Mundo» αναφέρει πως ο ίδιος δεν δικαιολόγησε ποτέ το ποσοστό από τα κέρδη της ομάδας του. Μάλιστα, τον περασμένο Μάρτιο υπήρχε ξανά ένα αίτημα που αφορούσε τις ίδιες κατηγορίες, με ποινή τέσσερα χρόνια και 9 μήνες φυλάκιση, μια ποινή που πλέον έγινε μεγαλύτερη.

Η δική του εκδοχή της ιστορίας τότε ήταν πως: «Είναι μια ιστορία που ξεκίνησε το 2015 λόγω μιας δήλωσης. Η Εισαγγελία πιστεύει ότι ήμουν κάτοικος Ισπανίας και εγώ πιστεύω ότι δεν ήμουν. Έχω ήδη πληρώσει το πρόστιμο και τα χρήματα βρίσκονται στην εισαγγελία».

Πάντως, η εισαγγελία δίνει κι αυτή την δική της εκδοχή και επισημαίνει πως: «Ήταν υποχρεωμένος να πληρώσει φόρο στην Ισπανία για το σύνολο των εισοδημάτων που απέκτησε. Ωστόσο, ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης συμπεριέλαβε στη φορολογική του δήλωση μόνο την αμοιβή για την εργασία του στη Μαδρίτη και όχι τα κέρδη από την εκμετάλλευση των δικαιωμάτων της εικόνας του. Οι φορολογικές αρχές θεωρούν ότι υπήρξε “απόκρυψη και μη δήλωση” αυτού του εισοδήματος».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News