Υπεράνω Ολων: Αλήθειες και ψέματα... μέρος δεύτερο

Ο Υπεράνω Ολων γράφει για ένα… ιδανικό ελληνικό ποδόσφαιρο, που ο Μαρινάκης δε θα ήταν η εξαίρεση.

Πάμε λοιπόν και σήμερα να μιλήσουμε όπως πάντα αντικειμενικά και ας είμαι οπαδός. Τι θα πω; Αυτό που οι «αντικειμενικοί» δεν λένε τόσα χρόνια, γιατί πολύ απλά εξυπηρετούν τα συμφέροντα που τους στηρίζουν.

Τι θα ήθελα λοιπόν εγώ ως οπαδός; Να είχαν όλες οι μεγάλες ομάδες Προέδρους – οπαδούς, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, που θα βάδιζαν τον δρόμο του Μαρινάκη. Να μπορούσαν να έχουν στην ιδιοκτησία τους, ομάδες από την Πρέμιερ Λιγκ και το πορτογαλικό πρωτάθλημα, να έφερναν ίδιας αξίας ή και καλύτερους αν μπορούσαν προπονητές και παίχτες, να ήταν όλα τα γήπεδα γεμάτα κόσμο κάθε Κυριακή, και να υπήρχαν μετακινήσεις οπαδών.

Έτσι θα διακρίνονταν και στην Ευρώπη, θα έβγαιναν ταλέντα από τις ακαδημίες, και θα ήταν πιο δυνατή η Εθνική μας ομάδα. Μόνο έτσι θα γινόταν στην πραγματικότητα ενδιαφέρον το πρωτάθλημά μας, και θα γινόταν πόλος έλξης για να έρθουν παίχτες αξίας που τώρα επισκέπτονται την Ελλάδα μόνο για διακοπές και αν.

Μόνο έτσι τα ντέρμπι θα ήταν σημαντικοί αγώνες με όλη την σημασία της λέξεως και θα ανέβαινε επίπεδο το ποδόσφαιρο στην χώρα μας. Εξάλλου η αξία του νικητή πάντα, αποκτά μεγαλύτερη σημασία από την αξία που έχουν οι αντίπαλοι του. Θέλω όλες τις μεγάλες ομάδες, δυνατές, ώστε όταν τις κερδίζω να έχω βγει καλύτερος από τις ίδιες μέσα στα γήπεδα.

Δεν θέλω να παίζει κανέναν απολύτως ρόλο η διαιτησία στην διαμόρφωση και του πιο ασήμαντου αποτελέσματος. Δεν θέλω λαμόγια παράγοντες να λυμαίνονται το ποδόσφαιρο και να πουλάνε «εξυπηρετήσεις». Θέλω τους αντίπαλους οπαδούς να «αναγκάζουν» τους προέδρους τους να επενδύουν ώστε να είναι ανταγωνιστικοί απέναντι στον πιο ισχυρό. Και ο καλύτερος ας κερδίζει.

Να μην καλύπτονται οι λανθασμένες επιλογές , πίσω από τις ανακοινώσεις για την ΕΠΟ και την διαιτησία. Το «προϊόν» σας κύριοι πρέπει να το διαφημίζετε και όχι να το απαξιώνετε. Κοιτάξτε τις πορείες των ομάδων σας όλα αυτά τα χρόνια , που το μόνο που σας ένοιαζε ήταν να αποκλείετε ο Ολυμπιακός στους «16» για να μην χαιρόμαστε εμείς οι οπαδοί του. Χάρη στον Ολυμπιακό βγαίνει του χρόνου 5η ομάδα στην Ευρώπη.

Οφείλετε άπαντες να «συμμετέχετε» στην άνθηση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Να μην πάει αυτή η μοναδική ευκαιρία χαμένη. ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ, άπαντες. Μόνο αν όλα τα μεγάλα παιχνίδια, κρίνονται μέσα από αγωνία, πάθος και ταλέντο θα πάμε μπροστά. Αφήστε όλοι επιτέλους οι πραγματικοί πρωταγωνιστές να είναι οι παίχτες και οι προπονητές. Είναι γελοίο να μιλάμε αν μπορείτε να περάσετε αυτές τις ομάδες που κληρωθήκατε, την στιγμή που πρέπει να επενδύσετε ώστε να είστε όλοι ανταγωνιστικοί στους ομίλους.

Χασκογέλαγαν όλοι οι «αντικειμενικοί» όταν έκανε τόσες μεταγραφές ο Ολυμπιακός τον Γενάρη, όταν άλλαξε ξανά προπονητή, ο Μαρινάκης. Τελικά τα παράτησε; Την κατάληξη την είδατε όλοι. Τροπαιούχος Ευρώπης. Έφερε το 1ο Ευρωπαϊκό τρόπαιο σε συλλογικό επίπεδο στην Ελλάδα, και ξεφτίλισε όλο το σύστημα και το παρασκήνιο. Που μέρος του, είναι όλοι αυτοί που ενώ ξέρουν την αλήθεια , γράφουν ψέματα για να ικανοποιούν τους «άρρωστους» οπαδούς και όχι τους υγιείς.

Όλοι ξέρετε τι παίζει με τις Ενώσεις, με τις εκλογές της ΕΠΟ, με την ΚΕΔ, πως ανεβαίνουν διαιτητές , πως «ανταμείβονται» τα λάθη τους. Ε, με αυτόν τον τρόπο δεν θα πάμε μπροστά. Πάντα θα υπάρχουν σκιές.

Γιατί; Γιατί το μόνο που νοιάζει το “σύστημα” είναι να καίει τα μυαλά των οπαδών. Η επικράτηση με κάθε αθέμιτο τρόπο.

Χάλασε την πιάτσα ο Ολυμπιακός και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αποδεικνύοντας ότι όσα τον κατηγορούσαν , ήταν απλά η προπαγάνδα για να δικαιολογούν τα όσα δεν έκαναν ποτέ οι άλλοι για τις ομάδες τους. Βολευόντουσαν όλοι πίσω τα όσα κατά καιρούς έβγαζαν τα αρρωστημένα τους μυαλά. Στημένα δεν ήταν τα όσα κατήγγειλαν, αλλά τα όσα αφήνανε να υπονοηθούν.

Ο μοναδικός τους σκοπός δεν ήταν να φτάσουν τον Μαρινάκη αλλά να τον ρίξουν στο επίπεδο τους. Να τον παρασύρουν στον βούρκο της βρωμιάς τους. Να τον αναγκάσουν να υποταχτεί στο σύστημα για να έχουν πάντα δουλειά τα πιόνια τους. Εμείς δεν είμαστε αντι- για καμιά ομάδα. Γιατί πολύ απλά, πάνω από όλα βάζουμε την ομάδα που αγαπάμε. Ποτέ όλοι οι υπόλοιποι δεν θα φωνάξετε ότι αλλιώς ονειρευόσαστε την ομάδα σας, έχοντας κατακτήσει νταμπλ. Γιατί το μόνο που σας νοιάζει είναι απλά να μην το παίρνει ο Ολυμπιακός. Καταλάβατε τώρα γιατί έχουμε 47 και όλοι οι υπόλοιποι 41;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News