ΑΕΚ: Ο «φάκελος προπονητής», ο Μπενίτεθ και η Σκωτία

Ποιοι έχουν συμφέρον να «σπρώξουν» την περίπτωση του Ράφα Μπενίτεθ στη… Σκωτία και γιατί;
Οι μέρες περνάνε, βρισκόμαστε ήδη στο +8 από τη μέρα που έπεσαν και τυπικά οι τίτλοι τέλους με τον Ματίας Αλμέιδα και η ΑΕΚ ακόμα δεν έχει ανακοινώσει προπονητή.
Τα ονόματα πάνε και έρχονται, αλλά κάποιοι έχουν ήδη ρίξει χυλόπιτα στους «κιτρινόμαυρους», όπως για παράδειγμα ο Μαρκ Φαν Μπόμελ, μετά τις πληροφορίες που κατάφερε να μαζέψει.
Το τελευταίο 24ωρο έχει κυκλοφορήσει το όνομα του Ράφα Μπενίτεθ. Ακούστηκε πρώτη φορά στην ΕΡΑ Σπορ, αλλά κανένας δεν έχει καταφέρει να το επιβεβαιώσει.
Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι ταιριάζει στο προφίλ προπονητή που θέλει να φέρει ο Μάριος Ηλιόπουλος και όχι ο Χαβιέρ Ριμπάλτα.
Χθες αξίζει να αναφέρουμε ότι υπήρξε και δημοσίευμα στη Σκωτία, από τη Daily Record συγκεκριμένα, η οποία ανέφερε ότι ο Ισπανός έμπειρος τεχνικός ενδιαφέρει την ΑΕΚ και δεν αποκλείεται να κινηθεί η «Ένωση» για την απόκτησή του.
Ωστόσο αυτή η πληροφορία είναι λίγο αμφιλεγόμενη, διότι προερχόταν από… ελληνικές πηγές.
Σαν να ήθελε δηλαδή να δώσει κάποιος υπόσταση σε ένα ρεπορτάζ.
Όπως και να έχει, για να κλείσουμε την περίπτωση του Μπενίτεθ, ο 65χρονος προπονητής έχει πτωτική τάση και ειδικά την τελευταία 10ετία δεν έχει κάνει σοβαρό πρωταθλητισμό, αλλά εξαργυρώνει το εξαιρετικό όνομα που είχε δημιουργήσει στο παρελθόν.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως στις δύο τελευταίες του ομάδες, στην Έβερτον και στη Θέλτα, δεν κατάφερε καν να ολοκληρώσει τις σεζόν.
Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά την περίπτωση του 50χρονου προπονητή της Οσασούνα, Βιθέντε Μορένο, δεν υπάρχει καμία ουσιαστική εξέλιξη.
Από τη δική του πλευρά εξακολουθούν να επιμένουν πως δεν έχει υπάρξει καμία επαφή με την ΑΕΚ και πως περιμένουν τη λήξη του πρωταθλήματος για να διαπιστώσουν τις επιλογές που έχουν, μιας και έχει δηλώσει πως θα αποχωρήσει από τον πάγκο της ισπανικής ομάδας.
Ανοικτές παραμένουν και όλες οι άλλες επιλογές που έχουν ακουστεί (δεν έχει επιβεβαιωθεί ή διαψευστεί απολύτως τίποτα), με τον Ριμπάλτα να διατηρεί σιγή ιχθύος — τακτική που εφάρμοσε από την πρώτη μέρα και αναμένεται να συνεχίσει να ακολουθεί!
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορείΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- ΑΕΚ: Βίντεο ντοκουμέντα από τις επιθέσεις των χούλιγκαν
- Ολυμπιακός Μεταγραφές: Αναζητώντας λαβράκια τύπου... Πιρόλα στη Σλοβακία!
- Υπεράνω Όλων: Έκλεισαν την φετινή χρονιά με το καλύτερο δώρο για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού!
- Αλμέιδα Παρασκήνιο: Αυτόν τον παίκτη θέλει στη Σεβίλλη, πέραν του Κωνσταντέλια
- Καλοσκάμης: «Μεγάλη τιμή για μένα η ΑΕΚ»