Ολυμπιακός: Ελ Αραμπί vs Τικίνιο το crash test των γκολτζήδων

Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Τικίνιο Σοάρες. Ο Ολυμπιακός έχει την ευτυχία (και την οικονομική δυνατότητα βεβαίως βεβαίως γιατί μιλάμε για παίκτες με βαριά συμβόλαια) να διαθέτει δύο τόσο σπουδαίας κλάσης γκολτζήδες στο μεγάλο ρόστερ του.

Ο πρώτος είναι χρόνια στην ομάδα και έχει αγαπηθεί πολύ αφού έχει προσφέρει πάρα πολλά με τα γκολ του. Ο δεύτερος διάγει την πρώτη του σεζόν και παρότι προήλθε από αγωνιστική απραξία κάποιων μηνών ενώ στην προετοιμασία ήταν άτυχος βγάζοντας τον ώμο του και μένοντας σχεδόν δύο μήνες εκτός, τα πάει περίφημα. Πολύ καλύτερα απ’ όσο έχουμε καταλάβει όλοι μας αν συνυπολογίσουμε τα δεδομένα.

Είναι μόλις η πρώτη του σεζόν, ήρθε από απραξία και τραυματίστηκε σοβαρά όταν προσπαθούσε να καλύψει το χαμένο έδαφος μένοντας εν τέλει κι άλλο πίσω. Δούλεψε πολύ σκληρά ωστόσο χάνοντας περιττό λίπος και αφού… στέγνωσε έβαλε κι άλλη δύναμη για να επιβεβαιώσει το προσωνύμιο «ζώο» που τον συνόδευε από τα πρώτα του χρόνια στην Πορτογαλία.

Αλλά ας σταματήσουμε τη φλυαρία και ας αφήσουμε τους αριθμούς να «μιλήσουν». Κι επειδή σίγουρα θα αναρωτηθείτε, κάνουμε σύγκριση με τους αριθμούς στο πρωτάθλημα γιατί είναι η βασική διοργάνωση για κάθε ομάδα και κάθε παίκτη και λόγω του αριθμού των αγώνων είναι πιο εύκολο και ασφαλές να εξαχθούν συμπεράσματα συνέπειας.

Τι λένε οι αριθμοί

Ο Ελ Αραμπί λοιπόν έχει αγωνιστεί περισσότερο, συνολικά 1.487 λεπτά. Μετράει 10 γκολ (4 με πέναλτι) σε 39 τελικές. Οι 26 εξ’ αυτών είναι με το πόδι εντός περιοχής και άλλες 12 με το κεφάλι και μόλις 1 εκτός. Έχει 99 σωστές πάσες προς την επίθεση και 97 λάθη. Έχει και 3 ασίστ.

Ο Τικίνιο σε 1.382 λεπτά μετράει 7 γκολ (1 πέναλτι) σε 36 τελικές. Οι 12 εντός περιοχής με το πόδι και άλλες 19 με το κεφάλι ενώ έχει και 5 τελικές εκτός περιοχής. Έχει 46 σωστές πάσες προς την επίθεση και 55 λάθη ενώ δεν έχει ακόμα ασίστ. Λοιπόν; Τι λέτε; Τα συμπεράσματα δικά σας…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί και έπρεπε και έδωσε ρεπό ο Μαρτίνς.

Πέθανε ο Νίκος Σιδέρης.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News