Ολυμπιακός: Γιαν Εμβιλά ο special one

Ολυμπιακός: Γιατί ο Γιαν Εμβιλά είναι ο special one των πρωταθλητών

Γιαν Εμβιλά, Ανδρέας Μπουχαλάκης και Μαντί Καμαρά. Στην «αγία τριάδα» του άξονα του Ολυμπιακού φέτος μπήκε… σφήνα ο Αγκιμπού Καμαρά. Ωστόσο, αν εστιάσουμε στους τρεις πιο έμπειρους μπορούμε να πούμε πως υπάρχει εξήγηση που για τον Πέδρο Μαρτίνς το Νο1 είναι ο Γιαν Εμβιλά.

Ο Γάλλος έχει αγωνιστεί περισσότερο ως τώρα, 1.908 λεπτά έναντι 1.594 του Μπουχαλάκη και 1.462 του Μαντί και δικαιολογεί με την ποιότητα της απόδοσής του, παρότι ταλαιπωρήθηκε και από covid-19 και έχασε για ένα διάστημα τον ρυθμό του, τον προπονητή για την εμπιστοσύνη.

Ο Γάλλος έχει 224 σωστές πάσες προς την επίθεση, 69 λάθη, 43 κλεψίματα και 30 «καθαρίσματα» εντός περιοχής σε φάση άμυνας. Έχει και 2 ασίστ. Ο Μπουχαλάκης έχει 189 πάσες, 75 λάθη, 23 κλεψίματα, 16 «καθαρίσματα» και 0 ασίστ. Ο Μαντί έχει 117 πάσες, 66 λάθη, 31 κλεψίματα, 4 «καθαρίσματα» και 1 ασίστ.

Συμμετέχει σε όλα

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι οι εμφανίσεις του Εμβιλά είναι αρκετά ποιοτικές με τον Γάλλο να συμμετέχει στα περισσότερα κομμάτια του παιχνιδιού παρότι είναι το πιο «καθαρό» 6άρι απ’ όλους. Ο Γιαν «φιλτράρει» όλο το παιχνίδι των πρωταθλητών αναβαθμίζοντας και την επιθετική αλλά φυσικά και την αμυντική λειτουργία.

Αντιθέτως ο Αγκιμπού έχει πολλά να μάθει ακόμα αφού παρότι του έχει δοθεί από τον προπονητή περισσότερος χρόνος στη Super League (1.713) και από τον Μπουχαλάκη και από τον Μαντί, δεν έχει ακόμα τα στατιστικά που θα μπορούσε και έπρεπε. Έχει 5 γκολ, 107 πάσες, 73 λάθη, 47 κλεψίματα και 4 ασίστ.

***Στα παραπάνω νούμερα δεν υπολογίζεται η πρεμιέρα των play off με τον Άρη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θα γυρίσει ή όχι ο Χασάν;

Τι δείχνει η τακτική του Μαρτίνς με τις σερί αλλαγές Λαλά-Βρουσάι.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News