Ολυμπιακός: Μαρτίνς θα λέτε και θα κλαίτε!

Θα το πω χωρίς καμία εισαγωγή: γίνεται υπερβολική κριτική στον Πέδρο Μαρτίνς (και κατ επέκταση στον Ολυμπιακό) για λάθος λόγους. Ποτέ δεν είναι κακή η κριτική. Πρέπει να γίνεται ακόμα κι όταν σε μια ομάδα μοιάζουν όλα να πηγαίνουν καλά. Αλλά στην περίπτωση του Μαρτίνς  είναι σαν να υπάρχουν πάρα πολλοί που περίμεναν στη γωνία τον προπονητή και την ομάδα. Και επειδή στα πιο πολλά από αυτά που του προσάπτουν δεν έχουν δίκιο, όλο αυτό μπορεί να δημιουργήσει μόνο επιπλέον εκνευρισμό. Με κόστος.

Ο Ολυμπιακός έχει μόλις μια ήττα, δεν μπορεί να τα κάνει όλα λάθος ο Μαρτίνς

Υπάρχουν πολλά για τα οποία μπορεί να γίνει κριτική στον Μαρτίνς και εγώ του έχω κάνει αρκετή – κι όχι μόνο φέτος. Αλλά αυτά που ακούω και διαβάζω είναι υπερβολικά και σχεδόν ακατανόητα στην έντασή τους, αν μάλιστα σκεφτεί κανείς πως λέγονται από οπαδούς της ομάδας που θα πρεπε στη δυσκολία της να της συμπαραστέκονται. Επισημαίνω κάτι απλό: ότι μπορεί το πρωτάθλημα να μην έχει τελειώσει, αλλά ο Ολυμπιακός έχει μια μόνο ήττα σε αυτό (ενώ ο ΠΑΟΚ έχει έξι και η ΑΕΚ εννιά) και προηγείται στη βαθμολογία με 11 βαθμούς και χάρη και στον προπονητή του. Που δεν είναι δυνατόν να τα έχει κάνει όλα λάθος και να έχει αυτά τα αποτελέσματα.

Ο φετινός Ολυμπιακός, οι μεταγραφές και τα προβλήματα

Ας θυμηθούμε λίγο κάποιες δυσκολίες που ο κόουτς φέτος αντιμετώπισε πριν τον στήσουμε στον τοίχο. Ο Μαρτίνς έχασε, όχι με δική του ευθύνη, τον Σεμέδο πάνω στον οποίο στηριζόταν η άμυνά του: αν ο Πορτογάλος αποδείχτηκε τρελός για δέσιμο δεν φταίει ο προπονητής. Εχασε επίσης στην προετοιμασία τον Φορτούνη: όσο περίπλοκη και να ήταν η σχέση των δυο σε κάποιες περιπτώσεις, ο Ελληνας παίκτης ήταν πάντα στα σχέδια του κόουτς και στο περσινό πρωτάθλημα είχε εμπλοκή σε πάνω από δεκαπέντε γκολ. Θυμίζω επίσης ότι ο Ολυμπιακός έκανε μια ελλιπέστατη προετοιμασία εξαιτίας του κορωνοϊού και πως αποκλείστηκε από την Λουντογκόρετς στα πέναλτι: δεν ξεκίνησε τη σεζόν με ούριο άνεμο στα πανιά του.       

Είναι αλήθεια πως στην πορεία της σεζόν ο Ολυμπιακός πήρε λίγα από τα μεταγραφικά του αποκτήματα: αυτό όμως ισχύει για τα πιο πολλά – κι όχι μόνο για κάποιους παίκτες που ήταν επιλογή του κόουτς. Για ένα Ονιεκούρου που δεν τα πήγε καλά, υπάρχει ένας Γκάρι Ρόντριγκες που έβγαλε του κόσμου τα προβλήματα παρά τις βοήθειες που έδωσε. Για ένα Ρόνι Λόπεζ, που πρόσφερε λιγότερα από όσα όλοι περίμεναν, υπάρχει κι ένας Καρμπόβνικ, που κάπου χάθηκε χωρίς προηγουμένως να εντυπωσιάσει. Θέλω να πω ότι αντίθετα από αυτό που πολλοί πιστεύουν δεν υπάρχει ένας κακός Μαρτίνς που κάνει κακές υποδείξεις και κάποιοι άλλοι εντός Ολυμπιακού που κάνουν μόνο καλές: δυστυχώς κάποιες μεταγραφές βγαίνουν και κάποιες δεν βγαίνουν – φέτος η αστοχία ήταν λίγο μεγαλύτερη αλλά αυτό σε ό,τι αφορά τους ξένους έχει συμβεί σε όλες τις ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό.

Ο Μαρτίνς τουλάχιστον πήρε αρκετά από τον Αγκιμπού Καμάρα, στήριξε τον Βατσλίκ όταν κάποιοι γκρίνιαζαν για τις εμφανίσεις του, βοήθησε τους Τικίνιο και Καρβάλιο να προσαρμοστούν γρήγορα μολονότι έρχονταν και οι δυο από ένα διάστημα απραξίας και σε αυτή τη δύσκολη χρονιά ο Ολυμπιακός είδε τον Ρέαπτσουκ να βελτιώνεται, τον Βρουσάι να αλλάζει θέση και να βοηθά την ομάδα και την καριέρα του, τον Κίτσο να φτάνει στην πρώτη ομάδα και τον Σισέ να κάνει την καλύτερη σεζόν του επιστρέφοντας από τη Γαλλία. Δεν έχει άραγε σε αυτά μερίδιο ο προπονητής; Μόνα τους έγιναν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News