AEK: Ο Μελισσανίδης και η φημολογία για την πώληση της ΠΑΕ

Εδώ και περίπου δύο μήνες κυριαρχεί στα social media μία έντονη παραφιλολογία σχετικά με τις σκέψεις του Δημήτρη Μελισσανίδη να προχωρήσει κάποια στιγμή, σχετικά σύντομα όμως, σε αλλαγή σκυτάλης στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ.

Είναι πολλοί εκείνοι που υποστηρίζουν ότι βρίσκεται ήδη σε κρυφές συζητήσεις με ενδιαφερόμενους αγοραστές, μάλιστα διακινούνται και ονόματα όπως αυτά του ζάπλουτου Φιλάρετου Καλτσίδη αλλά και του ιδιοκτήτη του ΟΦΗ Μιχάλη Μπούση. Αν ψάξουμε να βρούμε μία αλήθεια σε όλα αυτά που κυκλοφορούν τότε θα την εντοπίσουμε στο γεγονός ότι όντως ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ ΑΕΚ θέλει να εξασφαλίσει και την επόμενη μέρα της προτού ο ίδιος αποσυρθεί.

O Μελισσανίδης, η ΑΕΚ και το… απαγορευτικό σε κομπογιαννίτες! 

Θέλει να παραδώσει μία ΑΕΚ στην καλύτερη κατάσταση της ιστορίας της όσον αφορά τις εγκαταστάσεις της, άρα και με ένα λαμπρό μέλλον μπροστά της. Και σίγουρα δεν θέλει να την αφήσει σε κάποιον κομπογιαννίτη που απλά θα έχει λεφτά η σε ανθρώπους που δεν θα είναι ΑΕΚ, εφόσον πρόκειται για Έλληνες. Αυτοί είναι κάποιοι από τους απαράβατους όρους του.

Στην ουσία της κουβέντας δεν προκύπτει από πουθενά ότι έχει γίνει σοβαρή προσέγγιση για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ ΑΕΚ, παρά μόνο κάποιες ερωτήσεις σε προσωπικό επίπεδο προς τον ίδιο τον πρόεδρο της ομάδας με ορίζοντα το μέλλον και ασφαλώς όταν εκείνος αποφασίσει ότι έχει έρθει η ώρα για να αποσυρθεί. Δύσκολα θα αφήσει την ομάδα στο γιο του ΓιώργοΜελισσανίδη, αυτό είναι ένα σενάριο το οποίο δεν το επιθυμεί και θα πρόκειται για μία εξέλιξη η οποία αναγκαστικά θα υπάρξει στο μέλλον, αν δεν προκύψει κάποιος δυνατός αγοραστής.

Πρώτα οι τίτλοι της ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά»

Από κει και πέρα είναι άτοπο να συζητάμε για παραχώρηση της ΠΑΕ αυτό το καλοκαίρι. Το σημειώνουμε και αυτό διότι επίσης ακούγεται έντονα ότι υπάρχει μία τέτοια πρόθεση. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ο Μελισσανίδης δικαίως θέλει να μπει με την ΑΕΚ στο γήπεδο και να κερδίσει μέσα σε αυτό τίτλους. Να το χαρεί γιατί είναι δικό του δημιούργημα και μετά από δύο ή τρεις σεζόν κι εφόσον αισθάνεται ο ίδιος ότι ο κύκλος του έχει κλείσει, να προχωρήσει σε συζητήσεις για το κομμάτι αυτό.

Ο μοναδικός τρόπος να γίνει μία ανατροπή, είναι να εμφανιστεί κάποιος πανίσχυρος οικονομικά παράγοντας ο οποίος θα ζητήσει την άμεση εμπλοκή του στην ΠΑΕ. Ακόμα και αυτό να συμβεί όμως, ο Μελισσανίδης θα θελήσει να παραμείνει στις επάλξεις για να ζήσει τη δική του ΑΕΚ, στο γήπεδο που ο ίδιος εμπνεύστηκε και δημιούργησε και τούτο δεν αλλάζει. Είναι άλλωστε το λιγότερο που του αξίζει για τα τεράστια έργα που έχει δημιουργήσει για την ομάδα.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News