AEK: Δεν έχει υπάρξει ξανά τέτοια κακοδιαχείριση όπως με τον Τάνκοβιτς

Μετά από μία πρώτη σεζόν σε μία πολύ κακή ομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας ωστόσο εκείνος κατάφερε να ξεχωρίσει με 8 γκολ και 7 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, ο Σουηδός εξτρέμ Μουαμέρ Τάνκοβιτς πίστεψε ότι φέτος θα έχει μία καλύτερη δεύτερη χρονιά.

Βασικά όλοι το πιστεύαμε παρά τις φήμες που υπήρχαν το καλοκαίρι για ενδεχόμενη φυγή του. Άλλωστε όταν η ΑΕΚ είχε να επιλέξει ποιον εκ των Χρήστου Αλμπάνη ή του Σουηδού θα παραχωρούσε, έστω με δανεισμό, πιο εύκολα άνοιξε την πόρτα στον πρώτο καθώς επιθυμούσε να τον πουλήσει καθώς πίστευε (έστω) στη χρηματιστηριακή αξία του.

Το άρχισε ο Μιλόγεβιτς, το τερμάτισε ο Γιαννίκης και τελικά έχασε… η ΑΕΚ

Ωστόσο αυτό που συνέβη φέτος με έναν διεθνή ποδοσφαιριστή είναι άνευ προηγουμένου. Αρχικώς ήταν ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς εκείνος ο οποίος τον αντιμετώπισε δυσμενώς, όμως δεν πρόλαβε να μείνει και πολύ στην ομάδα για να διαπιστώσουμε αν θα συνέχιζε το ίδιο τροπάριο ή αν σταδιακά θα του έδινε ευκαιρίες να παίξει. Ωστόσο εκείνος που το τερμάτισε ήταν ο επόμενος προπονητής της ομάδας, Αργύρης Γιαννίκης. Στηριζόμενος στη δική του ανεφάρμοστη θεωρία ότι όλοι οι παίκτες πρέπει να έχουν ένταση και τρεξίματα, τον έθεσε αυτομάτως εκτός ομάδας.

Στην πορεία το πράγμα έγινε ακόμα χειρότερο καθώς ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ άρχισε να του φέρεται εντελώς άδικα έως και εμπαθώς, χρησιμοποιώντας τον ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά αγώνων που είχαν κριθεί. Κάποιες φορές αυτό μάλιστα έγινε και στις καθυστερήσεις! Λογικό ήταν για τον 27χρονο ποδοσφαιριστή έχει αποκαρδιωθεί εντελώς από τη συμπεριφορά που έβλεπε απέναντί του, να χάσει το κέφι του αλλά και την ελπίδα ότι θα έβρισκε τις ευκαιρίες που αναλογούν σε κάθε ποδοσφαιριστή και πολύ περισσότερο σε εκείνους που έχουν αξία και δυνατότητες. Άλλωστε το βιογραφικό του πριν από την ΑΕΚ αλλά και στην πρώτη του σεζόν σε αυτήν, δείχνει πολλά για αυτά που μπορεί να προσφέρει στο γήπεδο.

Το unfair και το… δίκιο του Οφρυδόπουλου στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ 

Ουδείς πάντως μέχρι πρότινος μπορούσε να κατηγορήσει τον Τάνκοβιτς για έλλειψη ενδιαφέροντος στις προπονήσεις. Προσπαθούσε σ’ αυτές να αντιστρέψει το κλίμα παρά το γεγονός ότι ήταν απογοητευμένος και κάπου η ελπίδα του αναπτερώθηκε όταν τις τύχες της ομάδας ανέλαβε ο υπηρεσιακός τεχνικός Σωκράτης Οφρυδόπουλος. Όμως και εκείνος προέβη στην ίδια τακτική στο πρόσφατο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, ρίχνοντάς τον στον αγώνα σχεδόν στις καθυστερήσεις.

Έμοιαζε και αυτή με μία unfair συμπεριφορά η οποία ωστόσο είχε υπόβαθρο. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που προηγήθηκε του ντέρμπι, ο Σουηδός είχε εμφανιστεί στις προπονήσεις με πολύ χαμηλότερο βαθμό συγκέντρωσης από αυτόν που θα έπρεπε και ο προπονητής σαν να τον τιμώρησε με αυτό τον τρόπο.

Όπως και να χει ιστορία πάντως, αυτό που έχει συμβεί με το συγκεκριμένο παίκτη δεν έχει προηγούμενο. Έχει απαξιωθεί πλήρως από τους προπονητές του και το club για αυτό και θέλει πλέον να φύγει από την ομάδα, παρά το γεγονός ότι έχει συμβόλαιο για επιπλέον δύο χρόνια. Και δεν αποκλείεται σε ένα χρόνο από σήμερα να μιλάμε για ακόμα έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος έφυγε από την ΑΕΚ ως μη επαρκής αλλά κατάφερε σ’ ένα υγιές για εκείνον περιβάλλον να κάνει σημαντικά πράγματα. Άλλωστε αυτό το έργο το έχουμε δει τόσες και τόσες φορές…

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News