Ρεάλ Μαδρίτης: Η εκπληκτική απάντησή της μετά την Μπαρτσελόνα στην La Liga και στο Champions League

Επτά στροφές πριν από το τέλος η Ρεάλ Μαδρίτης κρατάει στα χέρια της την La Liga και την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League. Η αντίδρασή της μετά από την ήττα κόντρα στην Μπαρτσελόνα στις 20 Μαρτίου πιστώνεται κυρίως στον προπονητή Κάρλο Αντσελότι, που δέχθηκε και τη μεγαλύτερη κριτική.
Η Ρεάλ Μαδρίτης με αρκετές αλλαγές νίκησε το βράδυ του Σαββάτου (9/4) τη Χετάφε με 2-0. Πρωταγωνιστές ήταν ο Κασεμίρο κι ο Λούκας Βάθκεθ, οι σκόρερ, αλλά κι ο Καμαβίνγκα με τον Φεδερίκο Βαλβέρδε. Κυρίως, όμως, η θέληση όλων να κάνουν ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καρίμ Μπενζεμά: Η κατάρα του ταξιτζή
Η απάντηση του «Καρλέτο»
Ο Κάρλο Αντσελότι βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα μετά την ήττα με 4-0 από την Μπαρτσελόνα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Το αποτέλεσμα είναι από εκείνα που ο πρόεδρος Φλορεντίνο Πέρεθ δεν ξεχνά και μπορεί στο τέλος της σεζόν να οδηγήσουν έναν προπονητή στην έξοδο. Αν το παρελθόν είναι οδηγός, αξίζει να σημειώσουμε πως ο Πέρεθ «τέλειωσε» τους Ράφα Μπενίτεθ (4-0, 2015) και Γιούλεν Λοπετέγι (5-1, 2018) μετά από κατραπακιές στο «κλάσικο».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρεάλ Μαδρίτης: Καρίμ Μπενζεμά, η εκδίκηση του… χασογκόλη
«Δεν χάσαμε τα μυαλά μας μετά τη συντριβή από την Μπαρτσελόνα. Διαχειριστήκαμε πολύ καλά την κατάσταση. Βρισκόμαστε σε καλή φόρμα και πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτό το ρυθμό», υποστήριξε ο Ιταλός τεχνικός. Η ηρεμία με την οποία καθοδήγησε την ομάδα του τη βοήθησε να βρει και πάλι το δρόμο της, ακόμη και όταν δεν έπαιζε καλά. Έτσι, μετά τη διακοπή νίκησε με 2-1 τη Θέλτα, 3-1 την Τσέλσι και 2-0 τη Χετάφε.
Το βάθος του πάγκου
Στο κρίσιμο σκέλος της σεζόν, η ομάδα του αποδεικνύει πως δεν είναι μονάχα 11 παίκτες. Η έλλειψη βάθους στον πάγκο ήταν το κυρίαρχο ζήτημα συζήτησης και του ρεπορτάζ. Σε αυτό το πλαίσιο υπήρχαν απορίες για το αν ο Αντσελότι εμπιστεύεται τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του ή αν κάνει ό,τι μπορεί για να πάρει το μάξιμουμ από αυτούς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ορελιάν Τσουαμενί είναι μεταγραφή στρατηγικής σημασίας
Το ματς με τη Χετάφε είναι μια μικρή απόδειξη, ενώ και στο «Στάμφορντ Μπριτζ» φάνηκε πως η Ρεάλ Μαδρίτης έχει εναλλακτικές. «Πολλοί έδειξαν πως αυτή η ομάδα δεν αποτελείται μονάχα από 11 παίκτες», δήλωσε ο Αντσελότι μετά τη νίκη επί της «Χέτα».
Κι έτσι, η Ρεάλ Μαδρίτης προχωράει. Έτοιμη να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα και κάνοντας όνειρα για το Champions League.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Μαρινάκης σε Μπαλτάκο: «Ο Μπένετ δεν είναι πλέον ανεκτός. Θα φέρει η Super League elite διαιτητές για τα PlayOffs»
- Ραζβάν Λουτσέσκου: Το βίντεο της ντροπής που τον εκθέτει! Θα τον μαζέψει κανείς;
- Super League: Τώρα «κλαις», γιατί «κλαις», 'συ δεν είσαι που γέλαγες χθες;
- Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς δεν έχει άλλες τρίχες να ασπρίσουν με αυτά που είδε
- ΕΠΟ-ΚΕΔ: Και ο Μπένετ... στην κοσμάρα του, θυμήθηκε να καλέσει σε σύσκεψη τις ομάδες των play offs!