Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Έτσι μεγαλώνει το Ολντ Τράφορντ

Την ανακαίνιση του Ολντ Τράφορντ προωθεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μια ανακαίνιση, η οποία σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει αφορά την επέκταση της κερκίδας «Sir Bobby Charlton» κατά 15.000 επιπλέον θέσεις. Αυτό αναφέρει η Daily Mail, σύμφωνα με την οποία η χωρητικότητα του γηπέδου θα είναι 88.000 θέσεις και το κόστος κατασκευής θα φτάσει τα 200 εκατομμύρια λίρες.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε ότι η ανακαίνιση του γηπέδου θα ανατεθεί στους αρχιτέκτονες που σχεδίασαν το γήπεδο της Τότεναμ. Πέρα από την αύξηση της χωρητικότητας θα γίνει και αναβάθμιση των εταιρικών εγκαταστάσεων του συλλόγου.

Αν η χωρητικότητα αυξηθεί σε 88.000 θέσεις, τότε το Ολντ Τράφορντ θα γίνει το δεύτερο μεγαλύτερο γήπεδο στη Μεγάλη Βρετανία μετά το Γουέμπλεϊ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γιουνάιτεντ έχει περίπου 100.000 οπαδούς στη λίστα αναμονής για ένα εισιτήριο διαρκείας. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή τα χρέη της ομάδας είναι περίπου 495 εκατομμύρια λίρες στο τέλος του 2021. Τραπεζικοί κύκλοι θεωρούν ότι το ποσό αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο στον δανεισμό των χρημάτων που θα χρειαστούν για την ανακαίνιση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News