ΑΕΚ: Μετά τον προπονητή στόχος μια άμυνα πρωταθλητισμού

Η ΑΕΚ βρίσκεται στη διαδικασία για να κλείσει τον προπονητή της επόμενης περιόδου.

Γίνονται πολλές κουβέντες, υπάρχει ανάλυση για τα δεδομένα και όσα μπορούν να προκύψουν για την ομάδα της επόμενης περιόδου. Κοινή συνισταμένη στις επαφές της ΑΕΚ και στην προσέγγιση που θέλουν να υπάρξει για την επόμενη σεζόν είναι πως η ομάδα πρέπει να δώσει πλέον μεγάλο βάρος και στη στελέχωση της αμυντικής γραμμής.

Η εικόνα της ΑΕΚ μέσα στο γήπεδο είναι ξεκάθαρος καθρέπτης που ξεγυμνώνει κάθε αμφιβολία. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που «κεντάει» επιθετικά, αλλά μπάζει αμυντικά. Και αυτό είναι κάτι που οφείλεται για ένα σημαντικό λόγο στην αδυναμία να γίνει ομάδα, αλλά και σε θέματα που προκύπτουν από την ατομική ποιοτική επάρκεια των παικτών της. Είναι δεδομένο, πως οι μεταγραφές της ΑΕΚ δεν βγήκαν το περασμένο καλοκαίρι.

Η ΑΕΚ πήγε για το μεγάλο «μπαμ» με τον Γάλλο Ντα Σίλβα, αλλά εν τέλει κατέληξε να αποκτά τον Τζαβέλλα και τον Βράνιες. Αμφότεροι, δεν κόλλησαν ποτέ μαζί, δεν έγιναν ποτέ ταιριαστοί και εν τέλει πάντα παίζει κάποιος με τον Μήτογλου για να είναι ανεκτή η κατάσταση. Ο Σβάρνας φαίνεται πως μένει μέχρι να φύγει, ενώ ο Λάτσι χάθηκε στην εξέλιξη και πως θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μεγάλο πρότζεκτ για την ΑΕΚ.

Βάρος στην αμυντική ενίσχυση

Στη νέα εποχή που επιθυμούν να δημιουργήσουν στην ΑΕΚ από το καλοκαίρι, υπάρχει ξεκάθαρη στροφή στην ενίσχυση της άμυνας και τη στελέχωση της με παίκτες μεγάλου επιπέδου. Είναι τα πράγματα οριακά και ισχύει απόλυτα, πως οι ομάδες ξεκινούν από την άμυνα, ειδικά όταν έχουν υψηλούς στόχους και θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό. Η ΑΕΚ σταθερά τα τελευταία χρόνια, ίσως με ένα διάλειμμα στο καλό διάστημα του Καρέρα, έχει συνεχώς σοβαρό αμυντικό πρόβλημα.

Με δεδομένη αυτήν την παραδοχή, στην ΑΕΚ έχουν κατασταλάξει, πως στις όποιες επιλογές θα υπάρξουν στη μεσοαμυντική συγκρότηση για την ομάδα της νέας σεζόν, δεν υπάρχει περιθώριο λάθους. Και έτσι φαίνεται πως είναι απόφαση, η κατανομή των εξόδων του μπάτζετ της ομάδας θα δίνει μεγαλύτερο βάρος στις επιλογές των αμυντικών και των πιο αμυντικογενών χαφ. Κάτι που βέβαια είναι σύνθετη διαδικασία, δεδομένου πως θα πρέπει να βρεθούν λύσεις και με όσους θα μπουν στη λίστα των αποχωρήσεων.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News