Άρης: Ένα βήμα μπρος και δύο πίσω

Η ήττα του Άρη από τον Βόλο στο Κλεάνθης Βικελίδης επανέφερε τα γνωστά προβλήματα που είχαν κρύψει οι δύο νίκες επί του Παναιτωλικού και της ΑΕΚ

Πισωγύρισμα στο Κλεάνθης Βικελίδης! Και δεν είναι η πρώτη φορά στη φετινή σεζόν, καθώς τα σκαμπανεβάσματα είναι συχνά και προκαλούν τριγμούς. 

Σε ένα παιχνίδι που ο Άρης ήθελε με κάθε τρόπο να κερδίσει, για να δώσει αξία στις δύο σερί νίκες επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο και κόντρα στην ΑΕΚ την περασμένη Τετάρτη στο Χαριλάου, έχασε ακόμα και τον βαθμό και μπαίνει ξανά σε μία δύσκολη στιγμή προβληματισμού και περισυλλογής, για να διώξει τη γκρίνια, να διορθώσει τα λάθη του και να σταθεί όρθιος ξανά από την αρχή.

Μια κρύο μία ζέστη όλη τη σεζόν

Σε αντίθεση με την περσινή σεζόν, ο Άρης είναι όλη τη χρονιά σκοτσέζικο ντους. Μία κρύο μία ζέστη. Προσπαθεί, χτίζει με δυσκολία και κάποια στιγμή τα δίνει όλα μια κλοτσιά και τα γκρεμίζει.

Η εμφάνιση κόντρα στον Βόλο έδειξε ξανά τις αδυναμίες του Άρη. Υποτονικός, στατικός, χωρίς φρεσκάδα και εμπνεύσεις, αλλά κυρίως μακριά από το καλό γρήγορο και συνδυαστικό ποδόσφαιρο που είχε συνηθίσει. Η κατοχή μάλλον κοίμισε τον Άρη, που δεν έκανε μεγάλες φάσεις για να φτάσει στο γκολ και δεν βρήκε λύσεις όπως στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Σέντερ φορ δεν υπάρχει στον πάγκο για να λύσει το πρόβλημα, αλλά ακόμα κι έτσι ο Άρης δεν πείθει με την εμφάνιση του, ότι είναι το ξεκάθαρο φαβορί μέσα στο γήπεδό του. Κι αυτό το καταλαβαίνουν και οι αντίπαλοι.

Έγινε προβλέψιμος

Ο Βόλος ήρθε στο Κλεάνθης Βικελίδης διαβασμένος από τα παιχνίδια του Άρη με τη Λαμία. Στήθηκε στην άμυνα με μοναδικό στόχο να μην δεχτεί γκολ. Ήταν διαρκώς πίσω από την μπάλα, δεν απείλησε σχεδόν καθόλου. Και εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος για να κλέψει και το παιχνίδι.

Το πρόβλημα είναι προφανώς του Άρη, που δείχνει να μην έχει λύσεις για τέτοιες καταστάσεις. Προφανώς έχει αδυναμίες, βασικοί ποδοσφαιριστές δεν θυμίζουν το περσινό τους καλό εαυτό και ο Άρης δείχνει πολλές φορές εγκλωβισμένος στον κακό του εαυτό.

Αν δεν καταφέρει να αλλάξει δέρμα, να βάλει κι άλλα στοιχεία στο παιχνίδι του και να ζωντανέψει, θα θέσει σε κίνδυνο και τα πλέι οφ, όπου η επιστροφή των έξι βαθμών αρχίζει να γίνεται αναγκαία. Ο Άκης Μάντζιος, που δεν άκουσε και λίγα, θα πρέπει να βρει τρόπους για μία ακόμα φορά φέτος για να βρει ο Άρης αντίδραση. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News