Άρης: Τώρα αρχίζει ξανά το πρωτάθλημα!

Άρης: Με τους 6 βαθμούς μπαίνει ξανά στην διεκδίκηση της 3ης θέσης της Super League, που δίνει και ευρωπαϊκό εισιτήριο

Οι έξι βαθμοί που επιστράφηκαν έστω και με μεγάλη καθυστέρηση με απόφαση του CAS, δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να βαδίσει η ομάδα του Χερμάν Μπούργος στα πλέι οφ, χωρίς φυσικά να υπάρχει πια το άγχος της τελευταίας αγωνιστικής για να βρίσκεται στις έξι ομάδες της πρώτης ζώνης. 

Τώρα πια υπάρχει άλλο άγχος. Δημιουργικό όμως, καθώς τώρα ο Άρης έρχεται αντιμέτωπος με τον βασικό στόχο. Το πρωτάθλημα αρχίζει ξανά και πλέον είναι ξεκάθαρο πως θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει την 3η θέση της βαθμολογίας, που δίνει οριστικά και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. 

Είναι προφανές πως δεν θέλει να μπει στη διαδικασία να περιμένει τη διαδικασία του Κυπέλλου για να μάθει αν θα δώσει μια θέση στο Europa Conference League και η τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Θα κυνηγήσει τις δικές του πιθανότητες για να βγει τρίτος και θα δώσει τη μάχη του μέχρι τέλους. Και η μάχη μόνο εύκολη δεν είναι.

Δεν είναι φαβορί, είναι όμως πολεμιστής

Ο Άρης έχει μπροστά του 11 αγωνιστικές. Και σε μία νύχτα οι +6 βαθμοί δεν τον μετατρέπουν σε φαβορί, όπως παρουσιάζεται τελευταία. Ναι, το μομέντουμ είναι μαζί του, ναι η ψυχολογία είναι στα ύψη και αυτό φαίνεται και στους ποδοσφαιριστές που δεν μπορούσαν να χωνέψουν τόσο καιρό πως γίνεται να τους λείπουν οι έξι βαθμοί από τη βαθμολογία, ναι η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζουν προβλήματα και δεν έχουν σταθερότητα, αλλά κι ο Άρης έχει τα δικά του θέματα.

Η ίδια ομάδα είναι, χωρίς επιπλέον λύσεις, ειδικά στην επίθεση που τον ταλαιπώρησε όλη τη χρονιά. Έκανε δύο νίκες με 5-0 σκορ με τον Μπούργος στον πάγκο, πήρε γκολ από ποδοσφαιριστές που δεν τα πήγαιναν καλά με τα δίχτυα, πρέπει όμως να έχει διάρκεια και να συνεχίσει το νικηφόρο σερί. Παράλληλα πρέπει να αντέξει με το ρόστερ που έχει, καθώς στην μεταγραφική περίοδο δεν ενισχύθηκε. Είναι όμως πολεμιστής ο Άρης. Και ναι, έχει ισχυρό κίνητρο.

Ο πρώτος τελικός

Ο πρώτος από τους 11 τελικούς είναι κόντρα στον αήττητο Ολυμπιακό κι αυτό είναι αναμφίβολα ένα κίνητρο για τον Άρη. Στα πλέι οφ θα πρέπει να κάνει μεγάλες νίκες για να φτάσει στον στόχο του και έχει την ευκαιρία να κάνει την αρχή πριν μπει στο μίνι πρωτάθλημα. Στην κανονική διάρκεια απέδειξε ότι με τις ομάδες του Big-5 τα πηγαίνει καλύτερα. Αντίθετα πληρώνει τους βαθμούς που έχασε με Απόλλωνα, ΠΑΣ Γιάννινα, Ιωνικό, Λαμία, ΟΦΗ και που αν τους είχε, τώρα θα καθόταν στη 2η θέση. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News