ΑΕΚ: Έχει ενδιαφέρον και (συμφέρον) για την ευρωπαϊκή πορεία των ανταγωνιστών της

Η φετινή καλοκαιρινή συνθήκη της ΑΕΚ είναι ιδιαίτερα περίεργη και κυρίως εξαιρετικά ξένη προς τον σύλλογο. Βρίσκεται για πρώτη φορά μετά το μακρινό 1987, εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων για λόγους αγωνιστικούς. Δεν είναι μια καθόλου απλή υπόθεση.

Ωστόσο έτσι κι αλλιώς πλέον δεν μπορούν στην ΑΕΚ να κάνουν οτιδήποτε άλλο, από το να κτίσουν μια ομάδα που θα επιστρέψει στην θέση της και θα ανακτήσει τα κεκτημένα της. Βεβαίως παράλληλα στην Ένωση φυσικά και παρακολουθούν με ενδιαφέρον την πορεία που θα έχουν στην Ευρώπη οι ανταγωνιστές της.

Τα βλέματα στη Χάιφα ελέω… Πλάνιτς

Ήδη το αποψινό (20/7) ματς του Ολυμπιακού με την Μακάμπι Χάιφα, έχει πάνω του όλα τα κιτρινόμαυρα μάτια. Όχι τόσο για το αποτέλεσμά του φυσικά, όσο για το γεγονός πως θα αγωνιστεί βασικός ο Μπόγκνταν Πλάνιτς. Προφανώς η υπόθεση της μεταγραφής του Σέρβου στόπερ έχει πάρει ήδη τον δρόμο της και επουδενί δεν εξαρτάται από την εικόνα του παίκτη στο αποψινό παιχνίδι και την ρεβάνς. Σίγουρα όμως στην ΑΕΚ ενδιαφέρονται πολύ για όσα θα κάνει ο Πλάνιτς σ’ αυτά τα δυο ματς και κυρίως προσδοκούν πως μετά το δεύτερο παιχνίδι, ο παίκτης θα παραμείνει στην Αθήνα για να κλείσει η υπόθεση. 

Το ασφυκτικό καλεντάρι των Ευρωπαίων λόγω Μουντιάλ και η βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ

Γενικώς πάντως, στην ΑΕΚ θα παρακολουθούν με ενδιαφέρον την ευρωπαϊκή πορεία όλων των ανταγωνιστών της. Πιθανότατα μάλιστα, μια ενδεχόμενη παρουσία όλων ή κάποιων εξ αυτών, στους ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων, η Ένωση θα έχει και συμφέρον. Από την μια μεριά για μια ομάδα που κτίζεται από την αρχή, έχει την σημασία να μπορεί να δουλεύει από εβδομάδα σε εβδομάδα χωρίς ενδιάμεση υποχρέωση. Και από την άλλη μεριά, το φορτωμένο αγωνιστικό πρόγραμμα των ανταγωνιστών, είναι πιθανό να δώσει αγωνιστικά κέρδη. Ιδιαίτερα φέτος που λόγω Μουντιάλ το καλεντάρι από Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στους ομίλους των διοργανώσεων της UEFA φαντάζει… ασφυχτικό! 

Φυσικά υπάρχει και η βαθμολογία της UEFA. Ήδη είναι μεγάλο πρόβλημα για την ΑΕΚ, το γεγονός πως ούτε πέρυσι πήρε βαθμούς, αλλά ούτε και φέτος θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Ενώ “σβήνεται” λόγω πενταετίας και η σεζόν 2017-18, στην οποία είχε κάνει εξαιρετική ευρωπαϊκή πορεία. Επομένως έχει σημασία και για το μέλλον της ΑΕΚ, τουλάχιστον στην γενική βαθμολογία της Ελλάδας, να προστεθούν βαθμοί. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News