Αρης: Απών από το πιο κρίσιμο ραντεβού, γύρισε τον χρόνο πίσω!

Ο Άρης έμεινε στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ της Super League κι έχασε μία χρυσή ευκαιρία να αποκτήσει σημαντικό πλεονέκτημα για την Ευρώπη

Ο Άρης δεν… πήγε στο πιο κρίσιμο ραντεβού των πλέι οφ της Super League! Σε μία αγωνιστική που ήταν κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του, με την ΑΕΚ να χάνει στο γήπεδό της από τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό να έρχεται στο Κλεάνθης Βικελίδης με πολλές και σημαντικές απουσίες, o Μπούργος και οι παίκτες του πέταξαν στα σκουπίδια μία μοναδική ευκαιρία.

Με νίκη θα είχαν αφήσει πέντε βαθμούς πίσω τον Παναθηναϊκό και θα είχαν προσπεράσει την ΑΕΚ στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, κρατώντας στα πόδια τους την μπάλα. Προφανώς ακόμα είναι πολύ νωρίς και τα πλέι οφ κρύβουν πολλές μάχες μέχρι το τέλος, όταν όμως γυρίζεις την πλάτη σε τέτοια δώρα, πρέπει να ψάξεις να βρεις τι φταίει. 

Έκανε αναστροφή και το.. έκοψε προς τα πίσω

Ο Άρης δεν ήταν ο Άρης των τριών πρώτων αγώνων του Μπούργος. Δεν ήταν ο ορμητικός και ενθουσιώδης ο Άρης που νίκησε τον Ολυμπιακό. Δεν ήταν καν ο Άρης που έθελξε στο Φάληρο κι άς έχασε. Ήταν σαν να μπήκε ανάποδα στο μονόδρομο και να πήρε τον δρόμο προς τα πίσω. Μια ομάδα που δεν είχε συνδυαστικό παιχνίδι, που δεν ήξερε πως να βρει διαδρόμους, που παγιδεύτηκε στην άμυνα του Παναθηναϊκού και τις κοντινές σφιχτές γραμμές του αντιπάλου του, που δεν είχε καθαρό μυαλό ούτε μέσα στο γήπεδο, ούτε στον πάγκο. Μια ομάδα που θύμιζε τον Άρη με το επιθετικό πρόβλημα που είχε και τον ταλαιπωρούσε πριν έρθει ο Μπούργος. 

Κακά τα ψέμματα. Παναθηναϊκό με τόσες απουσίες δεν θα ξαναβρεί λογικά και η ευκαιρία που έχασε να νικήσει θα τον στοιχειώνει. Βέβαια η ισοπαλία προσωρινά κρατάει μακριά τους πράσινους και ποτέ κανείς δεν ξέρει αν κι αυτός ο βαθμός αποδειχθεί χρυσός στην προσπάθεια για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ωστόσο θα πρέπει να πάει και στη Λεωφόρο για να μην χάσει, αλλά να γράψει το κοντέρ και νίκες. Σε δύο αγωνιστικές μετράει μόλις έναν βαθμό.

Πρώτη φορά χωρίς σκορ

Από την ημέρα που ανέλαβε ο Μπούργος, ο Άρης έμεινε για πρώτη φορά χωρίς σκορ και του κόστισε, καθώς με τρεις βαθμούς θα ήταν όλα διαφορετικά. Ο Άρης που είχε μέσο όρο δύο γκολ σε τέσσερις αγώνες με τον Αργεντινό, δεν βρήκε τρόπο να φτάσει στα δίχτυα. Το τρικ με τον Εντιαγέ ως ψευτοεννιάρι να εναλάσσεται με τον Καμαρά στην επίθεση δεν απέδωσε αν και ο Νιγηριανός έχασε την πιο μεγάλη ευκαιρία του αγώνα στη στατική φάση που βρέθηκε μόνος με τον Μπρινιόλι. Ο Μπούργος που φαίνεται να μην εμπιστεύεται τους υπόλοιπους επιθετικούς έκαψε τις υπόλοιπες αλλαγές του και ουσιαστικά προσπάθησε να το γυρίσει με τους γνωστούς έντεκα και τον Μπερτόγλιο που πήρε ικανό χρόνο συμμετοχής. 

Υ.Γ. Δύο περιστατικά πέρασαν απαρατήρητα στη ροή του αγώνα: το πέναλτι που ζητάει ο Άρης στον Σάσα από τον Σάρλια στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου αλλά και την άσεμνη χειρονομία του Σένκεφελντ προς την εξέδρα. Όμως χωρίς μόνιτορ και ριπλέι, δουλειά δεν γίνεται…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News