Άρης: Η Μακάμπι του Ίβιτς και του Ζάχαβι και το κίνητρο του ισχυρού για τα πλέι οφ

Άρης: Η Μακάμπι του Ίβιτς και του Ζάχαβι και το όπλο του ισχυρού για τα πλέι οφ

Ο Άρης καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γκόμελ από τη Λευκορωσία στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League και αν τα καταφέρει όλα δείχνουν ότι θα βρει στον δρόμο του την Μακάμπι Τελ Αβίβ τον γνώριμου Βλάνταν Ίβιτς και του Ζάχαβι.

Οι Ισραηλινοί αντιμετωπίζουν σε αυτή τη φάση τη Ζίρα από το Αζερμπαϊτζάν και είναι το ξεκάθαρο φαβορί για να πάρουν την πρόκριση. Η Ζίρα (του Δημήτρη Χαντάκια που έπαιζε στον Παναιτωλικό) πήγε στον τελικό του Κυπέλλου και έχασε από την Καραμπάγκ ενώ τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος, αλλά η Μακάμπι είναι πολύ πιο δυνατό όνομα κι έχει τον πρώτο λόγο. 

Ο Ίβιτς επέστρεψε μετά το πέρασμά του από τη Γουότφορντ στην ομάδα με την οποία κατέκτησε Πρωτάθλημα και Κύπελλο με στόχο να την επαναφέρε στις διακρίσεις. Στο ρόστερ της Μακάμπι είναι και ο Εγιάλ Γκολάσα που είχε παίξει στον ΠΑΟΚ, αλλά ξεχωρίζει ο Εράν Ζάχαβι, από τους κορυφαίους Ισραηλινούς που επέστρεψε από την Αϊνχόφεν, όπως και ο Μπίτοn, που γύρισε από τη Σέλτικ. Πάντως και οι δύο είναι τραυματίες και δεν είναι σίγουρο αν θα προλάβουν τα ματς του επόμενο γύρου.

Οι Ισραηλινοί έχουν εξαιρετικούς παίκτες, όπως ο Οβερεμ, ο Γιοβάνοβιτς και ο Πέριτσα, πρόεδρο τον Τζακ Αγγελίδη, πρώην πρόεδρο του ΠΑΟΚ , προπονητή τερματοφυλάκων τον Χρήστο Κελπέκη (είναι πάντα στο τιμ του Ίβιτς) και θα είναι δύσκολος αντίπαλος για τον Άρη.  

Ισχυρός στην επόμενη κλήρωση!

Οι αγώνες για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League είναι προγραμματισμένοι στις 4 και στις 11 Αυγούστου 2022. Ωστόσο  η σημερινή κλήρωση δίνει ένα ακόμη όπλο για τα πλέι οφ, καθώς αν ο Άρης περάσει και από τον τρίτο προκριμαντικό γύρο, θα πάει στην κλήρωση για τα πλέι οφ στις 2 Αυγούστου ως ισχυρός!

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News