Άρης: Η πολυμελής ομάδα του... διαβασμένου Μπούργος και οι ηλικίες

Άρης: Με πολυμελή ομάδα συνεργατών ο Μπούργος και πρόθεση να ρίξει τον μέσο όρο ηλικίας στη νέα σεζόν της Super League

Ο Χερμάν Μπούργος άκουσε τον Θόδωρο Καρυπίδη στις πολύωρες συζητήσεις που έκαναν στην Αθήνα και για να δώσει τα χέρια πήρε τη δέσμευση να αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα ως απόλυτο αφεντικό με πρόθεση να τα αλλάξει όλα από την αρχή και να ξεριζώσει νοοτροπίες και παθογένειες του παρελθόντος.

Γι΄αυτό άλλωστε στις πρώτες του δηλώσεις είπε πως πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία ΟΛΟΙ: από τον κηπουρό και τον φροντιστή μέχρι τον πρόεδρο.

Ο Αργεντινός τεχνικός ήταν πολύ καλά διαβασμένος κι αυτό φαίνεται από μία πολυσέλιδη έκθεση που παρέδωσε στον Θόδωρο Καρυπίδη, κάτι που αποδεικνύει ότι εδώ και καιρό είχε γίνει μια πρώτη επαφή. Σύμφωνα με πληροφορίες του sportday.gr,«Ελ Μόνο» μαζί με συνεργάτες του, παρακολουθούσαν τον τελευταίο καιρό αρκετά πρωταθλήματα και κατέγραφαν πληροφορίες ώστε να είναι έτοιμοι για το επόμενο πρότζεκτ, καθώς η ΝιούελςΟλντ Μπόις ήταν μόνο το πρώτο βήμα.

Ο στόχος ήταν να βρουν ομάδα στη La Liga, έβλεπαν όμως αγώνες και από το ελληνικό και το τουρκικό πρωτάθλημα και είχαν εικόνα και για τον Άρη.

Με 6-7 συνεργάτες δίπλα του

Προς το παρόν έχουν διαρρεύσει τα ονόματα δύο συνεργατών που θα έχει στο πλευρό του ο Χερμάν Μπούργος, όμως ο 53χρονος έχει ζητήσει από τον Θόδωρο Καρυπίδη να δουλέψει με μία μεγάλη ομάδα βοηθών, που θα φτάσουν τα 6-7 άτομα! Εκτός από τον ασίσταντ και τον γυμναστή του, έχει ζητήσει σκάουτ, αναλυτές, προπονητή τερματοφυλάκων, γυμναστή αποκατάστασης και στηρίζει πολλά στην ομάδα του. Ζήτησε ακόμα συγκεκριμένα πράγματα για την καθημερινότητα στις προπονήσεις και όλα τα σχετικά εφόδια, ώστε ο Άρης να λειτουργεί όπως προβλέπεται σε όλες τις μεγάλες ομάδες και πήρε τις σχετικές διαβεβαιώσεις. 

Θέλει να ρίξει τον μέσο όρο ηλικίας

Ο Μπούργος ήταν ενημερωμένος για το ρόστερ. Ασφαλώς τον εξυπηρετεί που θα βρει πολλούς λάτιν, αλλά όπως είπε στον Θόδωρο Καρυπίδη δεν τον απασχολούν οι εθνικότητες, αλλά οι δυνατότητες. Και σε μία από τις πρώτες κουβέντες ξεκαθάρισε ότι θέλει να κατεβάσει τον μέσο όρο ηλικίας: «Πρόεδρε, υπάρχουν πολλοί μεγάλοι σε ηλικία στην ομάδα. Πρέπει να βάλουμε νέο αίμα». Κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που και ο Θόδωρος Καρυπίδης επενδύει στον Μπούργος με υψηλό συμβόλαιο 2,5 χρόνων.

Το θέμα βέβαια είναι τι θα γίνει με το γνωστό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Άρης με τις μεταγραφές. Αν πάρει παράταση μέχρι και το καλοκαίρι δεν θα έχει πρόβλημα. Αλλά αν επιβληθεί ποινή απαγόρευσης για δύο περιόδους, ο Μπούργος θα είναι αναγκασμένος να δουλέψει με το δικό του ρόστερ. 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News