Άρης: Προετοίμαζε το πρότζεκτ Μπούργος για το καλοκαίρι, οι ήττες το επίσπευσαν

Άρης: Ο Θόδωρος Καρυπίδης προετοίμαζε το πρότζεκτ Μπούργος για το καλοκαίρι, αλλά οι ήττες στη Super League από Βόλο και ΠΑΣ επίσπευσαν τις διαδικασίες

Το πρότζεκτ Χερμάν Μπούργος είχε ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα μήνα από τον Θόδωρο Καρυπίδη με προοπτική να είναι έτοιμο να λειτουργήσει το καλοκαίρι, ώστε ο Αργεντινός τεχνικός να αναλάμβανε τον πάγκο του Άρη. 

Οι συνεχόμενες ήττες όμως από Βόλο στο Κλεάνθης Βικελίδης και από τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες έβγαλαν τον Άρη από τον προγραμματισμό του και δημιούργησαν φορτική πίεση στον Θόδωρο Καρυπίδη να πάρει άμεσα αποφάσεις. Μέχρι λίγες μέρες νωρίτερα, ο ισχυρός άνδρας του Άρη έλεγε στο περιβάλλον του πως θα τελειώσει τη σεζόν με τον Άκη Μάντζιο.

Την ίδια ώρα ο «Ελ Μόνο» Μπούργος παρακολουθούσε τα παιχνίδια του Άρη και με τους συνεργάτες του ανέλυε το ρόστερ, κατέγραφε πλεονκτήματα και μειονεκτήματα, διάβαζε τους τους αγώνες και μάθαινε τα πάντα για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Η αποκάλυψη Μπούργος

Δεν είναι τυχαία μία συνέντευξη στα τέλη του Ιανουαρίου στην ισπανική AS, όπου αποκάλυπτε πως προετοιμαζόταν για τον πάγκο της πρώτης ισπανικής ομάδας της La Liga που θα τον πλησίαζε, αλλά ταυτόχρονα όπως ο ίδιος έλεγε, έβλεπε το ελληνικό και του τουρκικό πρωτάθλημα!

Τα πράγματα ήρθαν έτσι που ο Θόδωρος Καρυπίδης φώναξε τον Μπούργος και τον ατζέντη του στην Ελλάδα για να ολοκληρώσουν τις οικονομικές πλέον διαπραγματεύσεις στην Αθήνα και να θέσουν σε λειτουργία νωρίτερα το πρότζεκτ για τον κιτρινόμαυρο πάγκο.

Έχει προκαλέσει αίσθηση

Είναι γεγονός πάντως πως η επιλογή του Μπούργος έχει προκαλέσει αίσθηση και όχι μόνο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η είδηση για συνεργασία με τον Άρη έχει ταξιδέψει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

Ο Αργεντινός τεχνικός έχει ελάχιστη εμπειρία από τους πάγκους ως πρώτος προπονητής, αλλά τα 8,5 χρόνια με ξεχωριστή παρουσία δίπλα στον Ντιέγκο Σιμεόνε, είναι ένα όπλο που δύσκολα βρίσκει κανείς σε άλλον προπονητή. Ο Μπούργος επιπλέον έχει επιλέξει να έχει στο πλευρό του μία πολυμελή ομάδα και είναι αποφασισμένος να κάνει το αγροτικό του στην Ελλάδα για να βάλει τις βάσεις ώστε να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Ισπανία, εκεί που έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του. 

Ο προπονητής πρέπει να βλέπει πίσω από γραμμές και χώρους

Όπως λέει ο ίδιος είναι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο. Η καθημερινότητα είναι η ανάλυση των αγώνων, για τους οποίους ξεκαθαρίζει: «Ένας προπονητής δεν παρακολουθεί την μπάλα. Βλέπει άλλα πράγματα. Ο προπονητής οφείλει να κοιτάζει σε γραμμές και χώρους, πάνω απ’ όλα και πρώτιστα πάνω από το αποτέλεσμα κάθε αγώνα». Ο Μπούργος μιλάει τρεις γλώσσες, επομένως θα έχει πλεονέκτημα με το ρόστερ του Άρη, όπου βρίσκονται ελάχιστοι Ελληνες. «Ο καλός προπονητής πρέπει να ελέγχει τα πάντα στην ομάδα. Μόλις μπει στα αποδυτήρια όμως όλα γίνονται πιο εύκολα» λέει ο ίδιος.

Έρχεται Θεσσαλονίκη στις 9 το βράδυ

Ο Μπούργος ταξίδεψε στην Μαδρίτη για προσωπικές του υποθέσεις, αλλά επιστρέφει σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Όπως ενημέρωσε την ΠΑΕ, στις 9 το βράδυ φτάνει στο αεροδρόμιο Μακεδονία, καθώς ήθελε να είναι παρών στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο Άρης έχει συνεχόμενο και δεύτερο παιχνίδι εντός έδρας και μάλιστα πολύ γρήγορα, καθώς την Τετάρτη θα υποδεχτεί τον Ατρόμητο σε εξ αναβολής ματς. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News