Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1: Η Ατλέτικο ξόρκισε τον «δαίμονα» Ρονάλντο και πέταξε στους «8»

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1: Η Ατλέτικο ξόρκισε τον «δαίμονα» Ρονάλντο και πέταξε στους «8» του Champions League μετά την επικράτηση με 1-0 με το γκολ του Λόντι.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης με το γκολ του Λόντι από το 41′ πήρε επικράτησε με 1-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ και πήρε επική πρόκριση και παράλληλα το εισιτήριο για τους «8» του Champions league.

Οι «ροχιμπλάνκος» άντεξαν στο σφυροκόπημα της Γιουνάιτεντ που έψαξε το γκολ με ένα σωρό τρόπους όμως βρήκε απέναντί της τον Όμπλακ που κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Έτσι η Ατλέτικο πανηγύρισε μία μεγάλη πρόκριση στην Αγγλία, με τον Τσόλο Σιμεόνε να ξορκίζει τον «δαίμονα» Ρονάλντο πετώντας εκτός διοργάνωσης τους «κόκκινους διαβόλους».

Κυριαρχία για Γιουνάιτεντ, το γκολ η Ατλέτικο

Η Μάντσεστερ Γιουνλαιτεντ ήταν αυτή που ξεκίνησε καλύτερα στο ματς, με την τριάδα των επιθετικών της με τους Ρονάλντο, Ελάνγκα και Σάντσο να αλλάζουν συνεχώς θέσεις, αποπροσανατολίζοντας την ανασταλτική λιετουργία της Ατλέτικο.

Από την άλλη ο ΜακΤόμινεϊ με τον Φρεντ έκοβαν και έραβαν, βγάζοντας ένταση στο παιχνίδι της Γιουνάιτεντ που ανέβαζε την απόδοσή της. Ο Ρονάλντο ήταν πολύ δραστήριος και έβγαζε συνεχώς συνεργασίες, τραβώντας παράλληλα τους αμυντικούς της Ατλέτικο μακριά από την περιοχή.

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για την ομάδα του Ράγκνινγκ στο 13′, με τον Νταλότ να συνεργάζεται με τον Ρονάλντο, η μπάλα να βγαίνει στα άκρα στον Μπρούνο και τον Ελάνγκα που μπήκε σε θέση φορ να μην καταφέρνει να νικήσει εξ’ επαφής τον Όμπλακ που έδιωξε με το κεφάλι.

Η πρώτη καλή στιγμή για την Ατλέτικο ήρθε στο 16′, με το μακρινό σουτ του Ντε Πολ να διώχνει σε κόρνερ εντυπωσιακά ο Ντε Χέα.

Η Γιουνάιτεντ συνέχισε να πιέζει και να κλέβει μπάλες ψηλά, με την ομάδα του Σιμεόνε να προσπαθεί να χτυπήσει στην κόντρα χωρίς αποτέλεσμα. Τα μπακ έκαναν εξαιρετική δουλειά στο δημιουργικό κομμάτι, με τον Νταλότ να δοκιμάζει ένα σουτ στο 26′ εκτός περιοχής και τον Όμπλακ να μπλοκάρει.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» υπερείχαν σε όλα, όμως σε μία στιγμή η Ατλέτικο κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ σε ένα κρίσιμο σημείο πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Ο Φέλιξ έφυγε στην αντεπίθεση, έκανε το πάτημα στον Γκριεζμάν, που έβγαλε την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με τον αμαρκάριστο Λόντι να εκτελεί με κεφαλιά τον Ντε Χέα για το 0-1 στο 41′ και να δίνει προβάδισμα στους «ροχιμπλάνκος».

Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο μέρος

Η Γιουνάιτεντ συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο δεύτερο μέρος, με τους παίκτες του Ράγκνινγκ να κρατά την μπάλα και να προσπαθεί να βρει χώρους και την Ατλέτικο να αμύνεται στο μισό γήπεδο και να φεύγει στην κόντρα.

Οι γηπεδούχοι πίεζαν όμως δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα των ροχιμπλάνκος και έτσι προσπάθησαν να δημιουργήσουν από τα άκρα. Έτσι ήρθε και η πολύ καλή στιγμή στο 59′, όταν από την σέντρα του Νταλότ στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα έφτασε στον Σάντσο, με τον Άγγλο να κάνει το τελείωμα με την μία και την μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Όμπλακ.

Όλα για όλα από τον Ράγκνινγκ

Η Γιουνάιτεντ έψαχνε εναγωνίως το γκολ που θα την κρατούσε ζωντανή. Ο Ραλφ Ράγκνινγκ προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, με τον Καβάνι να περνά και αυτός στο ματς. Οι παίκτες της Γιουνάιτεντ προσπαθούσαν με γεμίσματα να προκαλέσουν ζημιά στην ισπανική άμυνα, όμως ο Όμπλακ ήταν παρών με καίριες επεμβάσεις κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Στα τελευταία λεπτά ο Ράγκνινγκ έβαλε μέχρι και τον Μαγκουάιρ για να ρίξει στο ματς τον Μάτα δίχως αποτέλεσμα, αφού η Ατλέτικο κράτησε μέχρι το τέλος. ‘Ετσι η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε πήρε μια μεγάλη πρόκριση στους «8» του Champions League πετώντας έξω την Γιουνάιτεντ και παράλληλα ξόρκισε τον δαίμονα Ρονάλντο που την κυνηγά όλα αυτά τα χρόνια στη διοργάνωση.

Ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Νταλότ, Μαγκουάιρ (84′ Μάτα), Βαράν, Τέλες, Φρεντ, ΜακΤόμινεϊ (67′ Μάτιτς), Σάντσο, Φερνάντες (67′ Πογκμπά), Ελάνγκα (67′ Ράσφορντ), Ρονάλντο

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Γιορέντε, Χιμένες, Σάβιτς, Ρεϊνίλντο, Λόντι, Κόκε (80′ Κοντογκμπιά), Ερέρα, Ντε Πολ, Φέλιξ (90′ Φελίπε), Γκριεζμάν

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News