Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Ρονάλντο… σφίγγει τον μοχλό πίεσης!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σχεδόν καθημερινά ενημερώνει τους followers του και γενικά τον κόσμο πως παρά τα 37 του χρόνια προπονείται με την όρεξη εφήβου και όταν αρχίσει η σεζόν θα είναι και πάλι έτοιμος να δώσει τον καλύτερό του εαυτό. Παράλληλα, όμως, εδώ και μια εβδομάδα, ο ατζέντης του Ζορζ Μέντες τον έχει προτείνει σε διάφορες ομάδες.

Αυτομάτως προκαλούνται αμφιβολίες για το μέλλον του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Θέλει, όντως, να φύγει ο «CR7» από το «Ολντ Τράφορντ» ένα χρόνο αφότου πήγε εκεί ή απλά είναι ένας μοχλός πίεσης προς το κλαμπ; Τα ως τώρα δεδομένα συγκλίνουν περισσότερο προς το δεύτερο.

Για να πάει σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο πρέπει να ρίξει πολύ το κασέ του. Από τα 31 εκατομμύρια ευρώ «καθαρά» που παίρνει να πάρει πολλά λιγότερα. Η Μπάγερν Μονάχου είπε στον Μέντες «ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω». Η Τσέλσι το σκέφτηκε προτού διαρρεύσει ότι δεν ενδιαφέρεται για την απόκτησή του. Τις τελευταίες ώρες αυξάνεται η ένταση γύρω από τις Ρόμα και Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Η πρώτη γιατί έχει «χτίσει» μια πορτογαλική παροικία, γιατί ο Αμερικανός ιδιοκτήτης της μετά την κατάκτηση του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ έχει… γλυκαθεί και θέλει να κάνει τα χατίρια στον γενικό διευθυντή Τιάγκο Πίντο και στον προπονητή Ζοσέ Μουρίνιο. Επιπλέον, η σχέση του Ρονάλντο με τον Μουρίνιο δεν είναι πια εχθρική όπως στο τέλος της συνεργασίας τους στη Ρεάλ Μαδρίτης, όταν ο «CR7» και οι υπόλοιποι αστέρες της «βασίλισσας» δεν τον ήθελαν στην ομάδα. Όσο για τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, είναι η ομάδα απ’ όπου άρχισε και θεωρητικά η ομάδα που θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του.

Το ξεκάθαρο μήνυμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε Κριστιάνο και… επίδοξους αγοραστές

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πάλι, υποστηρίζει πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα πώλησής του αυτό το καλοκαίρι και πως θα παραμείνει στο κλαμπ. Απέναντι σ’ αυτό η πλευρά του Κριστιάνο Ρονάλντο απαντά πως εκείνος λατρεύει τον σύλλογο, θέλει να βοηθήσει για να γίνει και πάλι ανταγωνιστικός στο κορυφαίο επίπεδο, του αρέσει πολύ η φιλοσοφία του νέου προπονητή Ερικ τεν Χαχ, αλλά… Θέλει να δει την διοίκηση να κάνει πιο γρήγορα βήματα προκειμένου να ενισχύσει το ρόστερ. Τα παραδείγματα που το «camp» του 37χρονου Πορτογάλου στέλνει στα στελέχη της Γιουνάιτεντ είναι πως ως τώρα η Μάντσεστερ Σίτι έχει πάρει τον Ερλινγκ Χάαλαντ, κλείνει τον Κάλβιν Φίλιπς, φέρεται να προχωράει και την υπόθεση της απόκτησης του Μαρκ Κουκουρέγια. Η Λίβερπουλ, στο μεταξύ, έχει πάρει τον Ντάρβιν Νούνιες, δεν την έπιασε πανικός που ο Σάντιο Μανέ ήθελε να φύγει και προβάλλει τη σιγουριά στο πλάνο της. Την ίδια στιγμή, λέει το περιβάλλον του Κριστιάνο Ρονάλντο πως ενισχύονται τόσο η Αρσεναλ και η Τότεναμ, ενώ η Τσέλσι φέρεται να έχει φιλόδοξα σχέδια. 

Αυτό είναι μια έμμεση υπενθύμιση της συνέντευξης που είχε δώσει πριν από μερικούς μήνες. «Εγώ δεν ήρθα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να παλεύουμε για την 6η και την 7η θέση», είχε δηλώσει. Βλέποντας, δε, πως το κλαμπ όχι μόνο έχασε τον Πολ Πογκμπά, αλλά δεν έχει καταφέρει να κλείσει και τους παίκτες που έχει ζητήσει ο τεν Χαχ και κρίνονται ως «κομβικοί» για την εφαρμογή της φιλοσοφίας του, ο Κριστιάνο Ρονάλντο χάνει την υπομονή του και με τον τρόπο του ασκεί πίεση. Αν, τώρα, αυτή δεν λειτουργήσει τότε δεν αποκλείεται να περάσει στο επόμενο στάδιο το οποίο είναι οι τάσεις φυγής να αποκτήσουν πραγματική υπόσταση και να κοιτάξει να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News