Ολυμπιακός: Γιατί παίζει την πρόκριση στο Κύπελλο με β' ομάδα

Το Κύπελλο Ελλάδας είναι για τον Ολυμπιακό ξεκάθαρα 3ος στόχος και ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θα επιτρέψει να επηρεάσει έστω και ελάχιστα την προσπάθεια σε Super League και Europa League.

Ο Πέδρο Μαρτίνς με τη σύμφωνη γνώμη του οργανισμού Ολυμπιακός έχει βάλει σε ολοφάνερη 3η μοίρα το Κύπελλο Ελλάδας και μόνο έκπληξη δεν συνιστά η απόφασή του ν’ αφήσει εκτός της αποστολής για τη ρεβάνς με τον Παναιτωλικό όλη τη βασική άμυνα και τη μεσαία γραμμή (πλην Μαντί Καμαρά που πιθανώς δεν θα είναι και βασικός) της ομάδας του και να παρατάξει 11άδα – μίξη Ολυμπιακού Α’ και Ολυμπιακού Β’.

Το Κύπελλο αυτή τη στιγμή αγγίζει τα όρια του… βραχνά για τους ερυθρόλευκους και γι’ αυτό στο μεγάλο λιμάνι δεν «καίγονται» για τη διοργάνωση. Βλέπετε, δεν εστιάζουν μόνο στο παρόν (σ.σ.: στο οποίο προηγούνται τα ματς με την Αταλάντα και τα ματς πρωταθλήματος) αλλά και το κοντινό μέλλον.

Το κοντινό μέλλον που λέει ότι αν ο φιναλίστ του κυπέλλου είναι και πρωταθλητής θα πρέπει να παίξει στον τελικό στις 21 Μαΐου και περίπου 10 μέρες μετά ν’ αρχίσει προετοιμασία αφού θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Champions League από τον α’ προκριματικό για πρώτη φορά! Άρα, μετά τη λαίλαπα covid-19 που… ένωσε δύο σεζόν και ο Ολυμπιακός παίζει ασταμάτητα, οι παίκτες του θα πρέπει να ξεκουραστούν μόλις 10 μέρες για ν’ αρχίσουν να ανεβαίνουν ξανά τον Γολγοθά της επόμενης σεζόν. Αυτό προφανώς και δε μπορεί να γίνει γιατί θα… πριονίσει τα θεμέλια της προσπάθειας επίτευξης στόχων τη σεζόν 2022/23.

Δε θέλει να αποκλειστεί αλλά…

Προφανώς και δεν θέλει ο Ολυμπιακός να αποκλειστεί από τον Παναιτωλικό. Αυτό που θέλει είναι να φροντίσει ώστε το κύπελλο δεν θα του απορροφήσει ενέργεια που θα του κάνει ζημιά στους άλλους δύο σημαντικούς στόχους και φυσικά δεν θα επηρεάσει την καλοκαιρινή προετοιμασία για τη νέα σεζόν. Αν προκριθεί με αυτή τη μίξη Α’ και Β’ ομάδας, έχει καλώς. Αν δεν προκριθεί, ήταν μια παράπλευρη απώλεια στον βωμό της εστίασης στα σημαντικά. Ακούγεται κυνικό αλλά είναι η πραγματικότητα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαν Ολυμπιακός… Β’ στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό.

Γρομητσάρης: Το καλύτερο μνημόσυνο για Θύρα 7 – Άλκη θα γίνει όταν

Γυρίζει ο Σισέ και θα είναι διαθέσιμος για ΑΕΚ.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News