Ολυμπιακός: Η ώρα ευθύνης του Καμαρά και το «πρέπει» του Μοντεστό

Τη σεζόν 2017/18, δηλαδή την αμέσως προηγούμενη από τον ερχομό του στον Πειραιά και τον Ολυμπιακό, ο Μαντί Καμαρά ήταν μια τόση δα… κουκκίδα στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Παίκτης της ομάδας της γενέτειρας του Φρανσουά Μοντέστο (εξού και η εισήγηση για απόκτηση), της Αζαξιό, ο Αφρικανός χαφ ήταν μεταξύ πάγκου (18) και αρχικής 11άδας (9) στη β’ κατηγορία της Γαλλίας. Η χρηματιστηριακή του αξία δε, δεν ξεπερνούσε τις 300 χιλ.ευρώ.

Καθιέρωση, βελτίωση, ανάδειξη

Ήρθε λοιπόν ο Ολυμπιακός και ο Μαντί βρέθηκε απο τη β’ Γαλλίας σε ομάδα πρωταθλητισμού και να παίζει σε ομίλους Champions League και Europa League ενώ τα συμβόλαια ψίχουλα αντικαταστάθηκαν από πλουσιοπάροχα γεμάτα μπόνους και μια ποιοτική και ξέγνοιαστη ζωή στην Ελλάδα και τα νότια προάστιά της. Πέρα από τον επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ του Ολυμπιακού, τον Φρανσουά Μοντέστο, και φυσικά τον σύλλογο κι εκείνον που πληρώνει (δηλαδή τον Βαγγέλη Μαρινάκη), ο Μαντί χρωστάει πολλά και στον προπονητή που τον καθιέρωσε, τον βελτίωσε, τον ανέδειξε. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα στατιστικά της επαγγελματικής καριέρας του Καμαρά θα δει δύο προπονητές να τον έχουν χρησιμοποιήσει.

Ποιός Πανταλονί; Ο Μαρτίνς!

Ο Ολιβιέ Πανταλονί σε 51 ματς και ο Πέδρο Μαρτίνς σε 173! Με τον πρώτο ο Μαντί δεν έκανε κατί σπουδαίο, μεταξύ πάγκου και 11άδας ήταν όπως προείπαμε. Με τον Μαρτίνς έκανε τα πάντα. Έγινε αυτό που είναι σήμερα. Ή μάλλον, αυτό που είναι σήμερα δεν είναι το καλύτερό του. Γιατί ο Μαντί σήμερα, γενικά φέτος, είναι μέτριος και κάτω του μετρίου. Και μένει εκτός αποστολής για «εσωτερικό θέμα» όπως είπε ο Μαρτίνς το οποίο, όπως λένε οι πληροφορίες, ήταν καθυστέρηση να εμφανιστεί στην αίθουσα βίντεο ανάλυσης εν όψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟ.

Αν πριν από ντέρμπι είναι ασυνεπής…

Αν πριν από ένα τέτοιο ντέρμπι ένας παίκτης-κλειδί και επένδυση της ομάδας είναι ασυνεπής, τότε πρέπει να ψαχτεί ο ίδιος και η ομάδα (με πρώτο τον Μοντέστο που εισηγήθηκε την απόκτησή του και είναι υπερβολικά καλός με τα… παιδιά του) να πράξει τα δέοντα για να τον συνετίσει. Γιατί πληρώνεται πλουσιόποχα για να είναι επαγγελματίας και κορυφαίος εντός και εκτός γηπέδων…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρόβλημα δεν είναι (μόνο) η γυαλάδα στα μάτια.

Ο… εφιάλτης Λουντογκόρετς ξανά στο δρόμο του Ολυμπιακού.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News