Μαρσέιγ - ΠΑΟΚ: Οι Γάλλοι ρίχνουν στη μάχη 300 μεγάφωνα και ένα απίθανο ηχοσύστημα

Μαρσέιγ – ΠΑΟΚ: Οι Γάλλοι ρίχνουν στη μάχη 300 μεγάφωνα και ένα απίθανο ηχοσύστημα για να πάρουν την πρόκριση για τα ημιτελικά του Conference League

Ό,τι μπορεί κάνει κάθε ομάδα για να οχυρώσει την έδρα της, να την μετατρέψει σε άντρο από όπου κανείς δεν θα περνά αλώβητος. Πέρα από τη θωράκισή της με χρήσιμους παίκτες, τις οικονομικές συμφωνίες και τη δεδομένη ενίσχυση από τους πιστούς οπαδούς της, το νέο trend είναι η βοήθεια που λαμβάνει από την τεχνολογία.

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ που θα βρεθούν αύριο (6/4) στο Βελοντρόμ της Μασαλλίας και φυσικά οι παίκτες του που θα εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο δεν θα βρουν μονάχα 11 παίκτες στο χορτάρι και 65.000 Μερσεγέζους στις εξέδρες. Ένα τελευταίας τεχνολογίας ηχοσύστημα, που προμήθευσε η L-Acoustics και καλύπτει κάθε εκατοστό του Orange Velodrome, όπως λέγεται η έδρα της Ολιμπίκ Μαρσέιγ μετά την ανακαίνισή της, δημιουργεί μια απίστευτη ακουστική που δυναμώνει την ένταση των ιαχών του φιλάθλων και μετατρέπει σε πολύ ποιοτικό τον ήχο των ανακοινώσεων και των τραγουδιών που ενημερώνουν και ψυχαγωγούν τους θεατές πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ποια είναι η L-Acoustics

Τη νέα αυτή τεχνολογία εγκατέστησε η L-Acoustics. Πρόκειται για μια γαλλική εταιρία που ιδρύθηκε το 1984 και θεωρείται ηγέτης στις επαγγελματικές τεχνολογίες ενίσχυσης ήχου. Εστιάζει σε λύσεις που αναβαθμίζουν σε ποσοστό περίπου 20% την εμπειρία του κοινού. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία L-ISA Immersive Hyperreal Sound, μια πολυδιάστατη, βασισμένη σε αντικείμενα προσέγγιση για το σχεδιασμό, τη μίξη και την επεξεργασία ήχου που οδηγεί σε εξαιρετικά φυσικό και καθαρό ήχο και μια πιο ζωντανή και αυθεντική σύνδεση μεταξύ των πρωταγωνιστών και των θαυμαστών τους.

Αντίστοιχη τεχνολογία η L-Acoustics έχει εγκαταστήσει στο Hollywood Bowl, το Cardinals State Farm Stadium τη φιλαρμονική του Παρισιού και σε κορυφαία μουσικά φεστιβάλ.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηχοσυστήμστος

Το νέο αυτό σύστημα ήχου εμπλέκει τους θεατές σε κάθε στιγμή της δράσης την ώρα του παιχνιδιού. Η εγκατάσταση, σχεδιασμένη ειδικά για το συγκεκριμένο γήπεδο, διαμορφώθηκε χρησιμοποιώντας το L-Acoustics Soundvision, ένα ισχυρό ψηφιακό ακουστικό και μηχανικό εργαλείο προσομοίωσης 3D.

Το Soundvision επιτρέπει την ανάλυση της ηχητικής κάλυψης του σταδίου, μέσω εικονικής αναπαράστασης της τοποθεσίας. Το λογισμικό διευκολύνει τη βελτιστοποίηση της θέσης, των γωνιών και των ρυθμίσεων των ηχείων για να εξασφαλίσει ομοιόμορφη και συνεπή ηχητική κάλυψη για όλους. Ως αποτέλεσμα, κάθε φίλαθλος στο χώρο ωφελείται από ένα ασύγκριτο ηχητικό περιβάλλον και συμμετέχει ενεργά στη δημιουργία ατμόσφαιρας στον αγώνα.

Το ηχητικό σύστημα που περιλαμβάνει 300 μεγάφωνα και 51 ενισχυτές εξασφαλίζει ομοιόμορφη κάλυψη όλων των σημείων. Τα ηχητικά συστήματα της L-Acoustics ελέγχουν και κατευθύνουν ηχητικά κύματα με ακρίβεια λέιζερ, παρέχοντας υψηλή ευκρίνεια και ελαχιστοποιώντας την κόπωση στην ακρόαση.

Τα μεγάφωνα L-Acoustics K2 χρησιμεύουν ως η ραχοκοκαλιά της εγκατάστασης, καθώς παρέχουν την υψηλότερη ποσοστιαία ηχητική πίεση (SPL). Αυτά τα χαρακτηριστικά επιτρέπουν την ευέλικτη ενσωμάτωση του K2 στις πρωτότυπες αρχιτεκτονικές δομές του ανακαινισμένου Βελοντρόμ.

Επιπλέον, έχουν εγκατασταθεί συμπαγή ηχεία 5XT για να βελτιώνουν την ηχητική κάλυψη σε κάθε θέση και γωνιά του σταδίου χωρίς να εμποδίζουν τη θέα του θεατή. Το 5XT προσφέρει την ίδια καθαρή και διαφανή ηχητική υπογραφή με το K2, γεγονός που συμβάλλει σε μια ενοποιημένη εμπειρία ήχου για τους θεατές.

Η γνώμη του εκφωνητή της Μαρσέιγ

Ο Αντρέ Φουρνέλ, επίσημος εκφωνητής της Μαρσέιγ από το 1986, έχει βιώσει μια σειρά από διάφορα συστήματα ήχου στο Orange Vélodrome: «Η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική, καθώς οι οπαδοί μας ξέρουν πώς να λειτουργούν την ώρα του αγώνα. Ήταν σημαντικό να έχουμε ποιοτικό ήχο που συμβάλλει στην ακουστική άνεση των οπαδών μας, τούς δίνει την ευκαιρία να συμμετέχουν και να αντιδρούν στις ανακοινώσεις και, πάνω απ’ όλα, να απολαμβάνουν πλήρως την κομβική στιγμή που οι παίκτες μπαίνουν στο γήπεδο με τη συνοδεία του Jump του Van Halen».

Από ήχο… σκίζει λοιπόν το Orange Velodrome. Τα εντός έδρας αποτέλεσματα δεν φαίνεται να αποτυπώνουν, ωστόσο, αυτή την ενίσχυση και επί χάρτου, αφού η Μαρσέιγ μετρά μόνο 6 νίκες σε 15 εντός έδρας ματς στη Ligue 1 και 3 σε 5 ματς στο Europa και στο Conference League. Γιατί, ως γνωστόν, τα ηχοσυστήματα δεν παίζουν μπάλα…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News