ΠΑΟΚ: Η πίστη για την ανατροπή με Μίντιλαντ και ο Άρης

Ο ΠΑΟΚ πληγώθηκε σε μια φάση που έγιναν τρία λάθη μέσα σε 20 δευτερόλεπτα και ετοιμάζεται για το ματς με τον Άρη έχοντας έτοιμο πλάνο και για τη ρεβάνς με τη Μίντιλαντ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κλήθηκε να σχεδιάσει τα δυο ματς με τη Μίντιλαντ και το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη, έχοντας ως γνώμονα και τα μέχρι τώρα διαδοχικά παιχνίδια που έβαλαν τους δικούς τους «κανόνες» αναφορικά με τις επιλογές του στην 11άδα. Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν είχε στη διάθεσή του τους Γιάσμιν Κούρτιτς και Τόμας Μουργκ, δυο παίκτες που θα σίγουρα θα είχαν πάρει χρόνο συμμετοχής στην αναμέτρηση με τη Μίντιλαντ στη Δανία. Για τον Σλοβένο μέσο, δεν χρειάζεται να πεις πολλά για τον κομβικό του ρόλο στη μεσαία γραμμή,ειδικά από τη στιγμή που έχει ταιριάζει με τον Χάρη Τσιγγάρα αναφορικά με τον τρόπο που «μοιράζονται» τις ευθύνες στον άξονα. Ο Τόμας Μουργκ από την πλευρά του βρισκόταν στα πλάνα του Λουτσέσκου λόγω της τακτικής του παιδείας. Από τη στιγμή που απουσίαζε, ο Λουτσέσκου κλήθηκε να διαχειριστεί τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, τον οποίο άφησε στον πάγκο και ξεκίνησε με τον Αλεξάνταρ Μιτρίτσα.

Τα τρια λάθη που έφεραν το 1-0

Στη φάση του γκολ της Μίντιλαντ καταγράφηκαν τρια ατομικά λάθη από τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Η πρώτη απώλεια κατοχής έρχεται από το λάθος του ΜΙτρίτσα που δεν τροφοδότησε τους Τσιγγάρα και Σβαμπ που ήρθαν σε βοήθεια όταν πιέστηκε. Ακολούθησε η λάθος εκτίμηση του Ίνγκασον, και τέλος η κίνηση του ΣίντλεΪ να δώσει χώρο στον Άντερσον, ο οποίος βγήκε στην πλάτη του και με σουτ μετά από πάσα αλλαγής κατεύθυνσης σαν αυτές που έδειξε ο Λουτσέσκου στους παίκτες του οτι η Μίντιλαντ αρέσκεται να ψάχνει, ήρθε το γκολ.

Η πίστη στον ΠΑΟΚ για νίκη – πρόκριση

Οι πρώτες εσωτερικές συζητήσεις; που έγιναν στον ΠΑΟΚ το βράδυ της Πέμπτης (17/2) φανέρωσαν την πίστη για την ανατροπή του 1-0 στη ρεβάνς της Τούμπας. Και η κουβέντα ξεκίνησε από την απουσία του κανόνα του εκτός έδρας γκολ, που αλλάζει τα πάντα. Στο υποθετικό σενάριο με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 1-0 και τη Μίντιλαντ να ισοφαρίζει σε 1-1, μέχρι και πέρυσι το 2-1 ήταν αποτέλεσμα αποκλεισμού και το 3-1 αποτέλεσμα πρόκρισης. Πλέον το 2-1 θα είναι αποτέλεσμα παράτασης και το 3-1 αποτέλεσμα πρόκρισης.

Η διαχείριση με φόντο το ματς με τον Άρη

Πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν δεν υπήρχε η Κυριακάτικη (20/2) αναμέτρηση με αντίπαλο τον Άρη. Ένας ματς που όχι μόνο είναι ειδικών συνθηκών αλλά έχει και διαφορετικές απαιτήσεις με βάση τον αντίπαλο. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προσπάθησε να στήσει στα χαρτιά του τρεις ενδεκάδες για τους αγώνες με Μίντιλαντ και Άρη, σε αρκετές θέσεις. Στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Σάστρε εκτός λίστας, η διαχείριση ανάμεσα σε Λύρατζη και Σάστρε ήταν μονόδρομος. Στο αριστερό άκρο, ο Ρουμάνος προσπάθησε να διαχειριστεί τους Σίντκλεϊ και Βιεϊρίνια, με τον Πορτογάλο να παίζει για 10′ ως εξτρέμ και για 10′ ως μπακ. Στη μεσαία γραμμή η απουσία του Κούρτιτς έδεσε τα χέρια του Λουτσέσκου που θα πρέπει να περιμένει να δει την κατάσταση στην οποία θα επιστρέψει ο Σλοβένος στις προπονήσεις. Στη μεσοεπιεθτική γραμμή, Μιτρίτσα και Μπίσεσβαρ έπαιξαν από 45′ , με τον Ρουμάνο ακραίο να έχει μέτρια απόδοση και να βγαίνει νωρίτερα από τους αρχικούς υπολογισμούς.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News