ΠΑΟΚ: Ο ορισμός της τζάμπα ήττας

Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε ένα γκολ βγαλμένο από την προπόνηση της Μίντιλαντ, από την οποία δεν έχει τίποτα να φοβηθεί εκτός από την κούραση

Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε ένα γκολ βγαλμένο από την προπόνηση της Μίντιλαντ, από την οποία δεν έχει τίποτα να φοβηθεί εκτός από την κούραση

Ο ΠΑΟΚ φεύγει από τη Δανία με άδεια χέρια, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να διαχειρίζεται το ρόστερ του με γνώμονα και την αναμέτρηση με τον Άρη και τον κορωνοϊό, και να έχει κάθε δικαίωμα να βάλει τον Σίντκλεϊ σε έναν μαυροπίνακα να γράψει 100 φορές «εν θα συγκλίνω χωρίς λόγο απέναντι σε ομάδα που παίζει  με πλάτος». Το γκολ που δέχεται ο ΠΑΟΚ είναι ο ορισμός του τζάμπα γκολ. Ο Ίνγκασον «πουλάει» εύκολα τη μπάλα, ο Σίντκλεϊ συγκλίνει άνευ λόγου και αιτίας και… γκολ. Ναι, κάποια στιγμή θα χάσεις αλλά είναι κρίμα να χάνεις με γκολ βγαλμένο από το σημειωματάριο του αντίπαλου προπονητή, από μια φάση που ήταν μέσα στις δυο πρώτες που έδειξε ο Ραζβάν Λουτσέσκου σε Λύρατζη και Σίντκλεϊ όταν παρουσίασε τον τρόπο παιχνιδιού τη Μίντιλαντ.

Έχασε με φθηνό γκολ

Να χάσεις με ένα σουτ σαν του Τσαρλς στο 85’; Σκληρό αλλά κάτι τέτοιο έκανε ο ΠΑΟΚ στον ΑΕΚ. Να χάσεις από μια ωραία ατομική προσπάθεια; Μια ντρίμπλα, μια «μπούκα»; Να χάσεις. Να χάσει από μια φάση που την περιμένεις διότι ξέρεις ότι με αυτό τον τρόπο βγάζει το… ψωμάκι του ο αντίπαλος προπονητής, ε ναι, σε εκνευρίζει.

Η διαφορά Μπίσεσβαρ  – Μιτρίτσα λόγω Σβαμπ

Ο Σβαμπ ήταν μια ταχύτητα κάτω, όχι μόνο στα πόδια αλλά αυτή τη φορά και στην σκέψη, με αποτέλεσμα η όποια δυνατότητα του Μιτρίτσα να τρέξει στο χώρο, να ακυρώνεται. Ο Λουτσέσκου πέρασε τον Μπίσεσβαρ στη θέση του Ρουμάνου και ο Ντιέγφκο αμέσως φάνηκε. Τι έκανε; Δεν έχει γρήγορα πόδια, αλλά έχει γρήγορη σκέψη και εξαιρετικό κράτημα μπάλας. Ο Σουριναμέζος πήρε δυο – τρία φάουλ και ο ΠΑΟΚ ξεθάρρεψε, αλλά ως εκεί.

Ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να προκριθεί

Ο ΠΑΟΚ, με βάση την εικόνα των δυο ομάδων είναι υποχρεωμένος να προκριθεί. Ναι, ξέρω, είναι κλισέ το «δεν έχει να φοβηθεί τίποτα» ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχει το εκτός έδρας γκολ. Δεν είναι όπως όταν έχασε με 1-0 από την Σλόβαν Μπρατισλάβας, που έφαγε γκολ στην Τούμπα και είχε να ανέβει ένα βουνό, καθώς με νίκη με ένα γκολ θα ήταν εκτός. Και η αλήθεια είναι πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου, στις πρώτες του δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα έβγαλε μια ηρεμία. Δεν το συνηθίζει μετά από ήττα. Αρχίζει να βγάζει προς τα έξω αυτή την περιβόητη σιγουριά για την ομάδα του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News