ΠΑΟΚ: Κρατάει στα χέρια του το πέμπτο εισιτήριο της Ελλάδας για τα Κύπελλα Ευρώπης

Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά στη Μασσαλία. Οι μάχες του ΠΑΟΚ με τη Μαρσεϊγ θα κρίνουν το μέλλον της χώρας μας στη βαθμολογία της UEFA για τη μεθεπόμενη περίοδο.

Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι στην 15η θέση. Αυτή η θέση σημαίνει ότι από την περίοδο 2023-24 η Ελλάδα θα ξαναβγάλει πέντε ομάδες στα κύπελλα Ευρώπης. Συγκεκριμένα:

Τον πρωταθλητή στον 2ο προκριματικό γύρο των πρωταθλητών του Champions League.

Τον 2ο στον 2ο προκριματικό γύρο των μη πρωταθλητών του Champions League.

Τον κυπελλούχο στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League

Το 3ο και τον 4ο στον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League.

Αν ο κυπελλούχος είναι μια από τις τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας του 2022-23 τότε στο Conference League βγαίνει και ο 5ος.

Αν ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2023 έχει εξασφαλίσει θέση στο Champions League μέσω πρωταθλήματος τότε ο πρωταθλητής Ελλάδας θα ξεκινήσει στον 3ο αντί για τον 2ο προκριματικό.

Τι χρειάζεται από τον ΠΑΟΚ η Ελλάδα για να διατηρήσει την 15η θέση

Η Ελλάδα για να διατηρήσει την 15η θέση θα πρέπει να αντέξει στην πίεση της Τσεχίας που τώρα είναι 16η και πρακτικά είναι η μόνη που μας απειλεί. Η διαφορά μας από τους Τσέχους είναι στους 600 βαθμούς.

Η Ελλάδα συνεχίζει με τον ΠΑΟΚ που παίζει με τη Μαρσεϊγ και η Τσεχία που συνεχίζει με τη Σλάβια που αντιμετωπίζει (και αυτή στους 8 του Conference) τη Φέγενορντ.

Η διαφορά των 600 βαθμών (28.200 εμείς, 27.600 οι Τσέχοι) μεταφράζεται σε μια νίκη και μια ισοπαλία (οι Τσέχοι διαιρούν δια πέντε τους πόντους τους: 2 βαθμοί η νίκη δια 5 ομάδες που είχαν όταν ξεκίνησαν φέτος τη χρονιά= 0.400).

Ουσιαστικά θέλουμε αποκλεισμό της Σλάβια από τους Ολλανδούς σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ δεν τα καταφέρει (π.χ. χωρίς πόντο) αφού η πρόκριση στα ημιτελικά του Κόνφερενς δίνει και ένα βαθμό μπόνους.  

Αν η Ελλάδα πέσει στην 16η θέση τότε όπως και φέτος δεν θα έχουμε πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη και δεν θα έχουμε ομάδα και στο Europa League.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News