Παναθηναϊκός Μεταγραφές: Ο αντί-Μαουρίσιο βρίσκεται ανάμεσα σε... Γιρονδίνους

Παναθηναϊκός Μεταγραφές: Ο Βραζιλιάνος Φρανσέρτζιο της Μπορντό μπορεί να αντικαταστήσει τον Μαουρίσιο

Ο 31χρονος Βραζιλιάνος μέσος της Μπορντό, Φρανσέρτζιο, έχει όλα τα χαρακτηριστικά που πρόσφερε στον Παναθηναϊκό ο Μαουρίσιο.

Από την Τουρκία διαδόθηκε η τελευταία μεταγραφική φήμη που σχετίζεται με το Τριφύλλι. Tweets από τη γειτονική χώρα ανέφεραν πως ο Παναθηναϊκός κινείται για την απόκτηση του 31χρονου Βραζιλιάνου μέσου της Μπορντό, Φρανσέρτζιο.

Ο Φρανσέρτζιο εντάχτηκε στο ρόστερ των Γιρονδίνων ούτε ένα χρόνο πριν, στις 25 Αυγούστου του 2021. Η Μπορντό τον αγόρασε από την πορτογαλική Μπράγκα, αντί 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η άλλοτε πρωταθλήτρια Γαλλίας πόνταρε στην εμπειρία, στην προσωπικότητα και στην αξία του Φρανσέρτζιο και για αυτό δαπάνησε πολλά χρήματα για την αγορά του. Όμως, σε μία άκρως προβληματική σεζόν που κατέληξε με τον υποβιβασμό της γαλλικής ομάδας στη Ligue 2, ο υψηλόσωμος Βραζιλιάνος βοήθησε ελάχιστα.

Στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην κατηγορία, η Μπορντό δεν αντέχει συμβόλαια όπως του Φρανσέρτζιο. Για αυτό, ο 31χρονος παίκτης έχει βγει στην αγορά και ψάχνει πρόταση, ενώ συνδέθηκε και με τον Παναθηναϊκό.

Ένας χαφ με πολλά γκολ

Παρατηρώντας τα χαρακτηριστικά του Φρανσέρτζιο, διαπιστώνει κανείς ότι είναι παρόμοια με τον Μαουρίσιο. Εκτός, φυσικά, από την κοινή εθνικότητα και το γεγονός πως καλύπτουν τον ίδιο χώρο. Για την ακρίβεια, ο Φρανσέρτζιο κινείται και κάνει σχεδόν τις ίδιες δουλειές στο γήπεδο.

Ο Φρανσέρτζιο δεν διακρίνεται για την ταχύτητα και την ένταση του. Στηρίζεται περισσότερο στην ευφυΐα και στην αντίληψη του. Ο Βραζιλιάνος παίρνει τις κατάλληλες τοποθετήσεις, πασάρει ή σουτάρει στο σωστό τάιμινγκ και έχει έφεση στο σκοράρισμα. Ένα στοιχείο που δεν διαθέτουν οι περισσότεροι μέσοι, ειδικά στην Ελλάδα.

Τα στατιστικά του ποδοσφαιριστή, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ο Φρανσέρτζιο έχει 374 συμμετοχές στην καριέρα του και έχει σκοράρει 56 γκολ και έχει μοιράσει 35 ασίστ. Με τη Μπράγκα είχε την πιο ώριμη περίοδο της καριέρας του, με 22 γκολ και 19 ασίστ σε 149 αναμετρήσεις, ενώ διατέλεσε και αρχηγός.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News