Ιωνικός - ΟΦΗ 0-0: Επασί και Χουτεσιώτης... κράτησαν το μηδέν στη Νίκαια

Ιωνικός – ΟΦΗ 0-0: Ιωνικός και ΟΦΗ έκαναν ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, με τους Επασί και Χουτεσιώτη να κατεβάζουν ρολά με καίριες επεμβάσεις και με το παιχνίδι να τελειώνει ισόπαλο χωρίς τέρματα στη Νίκαια.

Ιωνικός και ΟΦΗ έκαναν ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, με τους Επασί και Χουτεσιώτη να κατεβάζουν ρολά με καίριες επεμβάσεις και με το παιχνίδι να τελειώνει ισόπαλο χωρίς τέρματα στη Νίκαια.

Οι δύο ομάδες έπαιξαν επιθετικό ποδόσφαιρο και έψαξαν το γκολ μέχρι το τελευταίο λεπτό, όμως οι δύο τερματοφύλακες αποφάσισαν για την μοίρα του αγώνα.

Ο βαθμός άφησε σίγουρα ανικανοποίητες αμφότερες τις δύο ομάδες, με τον Ιωνικό πάντως να παίρνει μία ασφαλή διαφορά στη «μάχη» της παραμονής και τον ΟΦΗ να μένει πίσω στο κυνήγι των playoffs.

Μοιρασμένο το πρώτο μέρος στη Νίκαια

Δυνατό ξεκίνημα είχαμε στη Νίκαια, με τον Ιωνικό και τον ΟΦΗ να δείχνουν από την αρχή τις προθέσεις τους να επιτεθούν και να ψάξουν το γκολ. Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε για τον ΟΦΗ, με το σουτ του Μπαλογιάννη να σταματά στο 3′ στην αγκαλιά του Χουτεσιώτη. 

Στο 10′, ο Ιωνικός είχε την πρώτη του καλή στιγμή, με το σουτ του Ρομαό να φεύγει λίγο άουτ από την εστία του Επασί. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού ανέβασε την απόδοσή της, έχοντας κόψει στη μέση τη δημιουργία του ΟΦΗ, με τον Μεγιάδο να μην μπορεί να φτιάξει παιχνίδι.

Στο 21′ παραλίγο να γίνει μοιραίος ο Χουτεσιώτης, καθώς στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε την μπάλα πάνω στον Φελίπε, με τον Τσιλιανίδη στην εξέλιξη της φάσης να μην μπορεί να τελειώσει την φάση.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Ντουρμισάι έχασε καλή στιγμή, με το σουτ του 26χρονου να αποκρούει ο Χουτεσιώτης. Aπό εκείνο το σημείο η ομάδα της Νίκαιας πήρε τα ηνία, είχε κάποιες καλές στιγμές στην εστία του Επασί, χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει με το ημίχρονο να τελειώνει στο 0-0.

Καταιγισμός ευκαιριών – Κατέβασαν ρολά Χουτεσιώτης και Επασί

Ο Ιωνικός εμφανίστηκε ακόμη πιο επιθετικός με το ξεκίνημα του δευτέρου 45λέπτου και έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Επασί να διώχνει από κοντά το πλασέ του Μάντζη. Λίγο αργότερα η κεφαλιά του Κιάκου πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 65′ ο Τουράμ που είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή, έστειλε την μπάλα πάνω στον Επασί εξ’ επαφής, με τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια. Στο 67′ ήταν σειρά του Χουτεσιώτη να δηλώσει παρών, με τον τερματοφύλακα του Ιωνικού να διώχνει εντυπωσιακά το σουτ του Μπαλογιάννη. 

Ο Χουτεσιώτης συνέχισε να κρατάει το μηδέν στην εστία του με καίριες επεμβάσεις στα σουτ των Τσιλιανίδη και Γκαγιέγκος.

Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι είχε ανοίξει με τις δύο ομάδες να κυνηγούν το γκολ της λύτρωσης, όμως τελικά καμία από τις δύο δεν κατάφερε να σκοράρει με το 0-0 να μένει ως το τέλος, αφού η κεφαλιά του Μάναλη στις καθυστερήσεις σταμάτησε και πάλι ο εξαιρετικός Επασί, όπως και το σουτ του Άοσμαν, ενώ το διαγώνιο σουτ του Μαρινάκη πέρασε λίγο άουτ.

Ενδεκάδες:

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Άοσμαν, Ντάλσιο, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Σάντσες, Ρομαό, Κιάκος(54′ Τουράμ), Κάνιας(83′ Πλατέλλας), Μάντζης(77′ Μάντζης)

ΟΦΗ: Επασί, Μπαλογιάννης, Γιαννούλης, Βούρος, Μαρινάκης, Γαγιέγος, Μεγιάδο, Νέιρα, Ντουρμισάι(31′ Μπουζούκης), Τσιλιανίδης(70′ Λάμπρου), Φελίπε

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News