Αρης: Στη Ελλάδα ο Μπούργος για να αναλάβει τους «κίτρινους»

Αρης: Στη Ελλάδα ο Χερμάν Μπούργος για να αναλάβει τους «κίτρινους». Πρώην συνεργάτης του Ντιέγκο Σιμεόνε στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στη Ελλάδα για συζητήσεις με τον Άρη αναμένεται τις επόμενες ώρες ο Χερμάν Μπούργος. Πρόκειται για τον επί 8 χρόνια συνεργάτη του Ντιέγκο Σιμεόνε στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Μπούργος αποχώρησε από την Ατλέτικο Μαδρίτης του Τσόλο Σιμεόνε τον Μάρτιο του 2021. Θεώρησε ότι ήταν έτοιμος να κάνει το βήμα παραπάνω στην προπονητική του καριέρα. Τότε ανέλαβε τη Νιούελς Ολντ Μπόις με την οποία είχε υπογράψει έως τον Δεκέμβριο του 2021.

Σιμεόνε και Μπούργος πέρασαν περίπου δέκα χρόνια μαζί σε Κατάνια, Ρασίνγκ Κλουμπ και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Germán Adrián Ramón Burgos γεννήθηκε στις 16 Απριλίου του 1969 στην Μαρ Ντε Πλάτα του Μπουένος Άιρες. Στην Αργεντινή έπαιξε σε Φέρολ Καρίλ Όεστε -από το 1989 έως το 1994- και στη Ρίβερ Πλέιτ για μια πενταετία με 5 πρωταθλήματα και 1 Κόπα Λιμπερταδόρες. Ήταν ο βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής ομάδας της Αργεντινής και είχε το παρατσούκλι El Mono (πίθηκος)

Το 1999 έπαιξε στην Ισπανία και τη Mallorca. Μετά από δύο χρόνια τον αγόρασε η Ατλέτικο. Βασικός για τρία χρόνια με 66 συμμετοχές πανηγύρισε την πρώτη σεζόν την άνοδο στη La Liga. Το 2004, σε ηλικία 35 ετών κρέμασε τα παπούτσια του.

Είχε προσβληθεί από καρκίνο καθώς ένας όγκος είχε εμφανιστεί στο αριστερό του νεφρό το 2003. Μέσα σε λίγους μήνες βγήκε νικητής και από αυτή τη μάχη.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News