Φρανκ Ριμπερί: Τα εκατό ράμματα και μία μπουνιά αξίας 50.000 ευρώ!

H ζωή του έδειξε τα σημάδια της από νωρίς, πριν ακόμα αποκτήσει αυτά στο πρόσωπό του. O Φρανκ Ριμπερί δεν γνώρισε ποτέ τους βιολογικούς του γονείς, καθώς τον εγκατέλειψαν στα σκαλιά ενός μοναστηριού. Έτσι έγινε μαχητής από κούνια και έμαθε να ορίζει ο ίδιος τη μοίρα του. Σήμερα 7 Απριλίου, κλείνει τα 39 του χρόνια και μπαίνει στο 40ό έτος της ηλικίας του παραδίδοντας μαθήματα ζωής. 

Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1983. Όταν ήταν στην τρυφερή ηλικία των δύο ετών και αφού υιοθετήθηκε από ένα φτωχό ζευγάρι, τη Μαρί – Πιερ και τον Φρανσουά Ριμπερί από τη Βουλώνη, η ζωή… επέστρεψε για να του «δηλώσει» πια κατάματα ότι τον… έχει βάλει στο μάτι. Ένα σοκαριστικό τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη το αυτοκίνητο των γονιών του με ένα φορτηγό, τον έστειλε στο νοσοκομείο, αφού έζησε από θαύμα, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του. O ίδιος καθόταν στο πίσω κάθισμα και «εκτοξεύτηκε» από το παμπρίζ. Τα εκατό ράμματα που χρειάστηκε να κάνει και οι ουλές που έμειναν χαραγμένες στο πρόσωπό του, έμελλαν να ειναι η «προίκα» που θα κουβαλούσε για πάντα μαζί του. Που θα του θύμιζαν για πάντα το μεγάλο δώρο της ζωής. Για αυτό και δεν θέλησε να απαλλαγεί ποτέ από τις αντιαισθητικές και για πολλούς τρομακτικές ουλές του, που έγιναν το σήμα κατατεθέν του. Και αυτό που είναι σήμερα. Όχι ο «Κουασιμόδος» ή ο «Σημαδεμένος» όπως τον αποκαλούσαν στο σχολείο, αλλά ο πιο όμορφος άνδρας του κόσμου. Ο «γιος» ενός οικοδόμου και μίας νταντάς από το λιμάνι της Βουλώνης που τον αγάπησαν σαν δικό τους παιδί και που έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης, κλωτσώντας περίτεχνα μία μπάλα. 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Franck Ribéry (@franckribery7)

 «Αυτές οι ουλές, ήταν ένα δώρο από το Θεό»

«Ο κόσμος με κοιτούσε έντονα και έλεγε: «Κοίτα τι έχει στο πρόσωπό του, κοίτα το κεφάλι του. Τι είναι αυτή η ουλή; Είναι τόσο άσχημο». Όπου κι αν πήγαινα, ο κόσμος με κοιτούσε. Και όχι επειδή ήμουν καλός άνθρωπος ή επειδή με λένε Φρανκ ή ήμουν καλός ποδοσφαιριστής, αλλά λόγω της ουλής. Και σκέψου ότι αυτοί οι άνθρωποι που μιλούσαν έτσι για εμένα, είναι γονείς άλλων παιδιών και αυτό είναι πολύ σκληρό. Το ίδιο βίωσα και μετά, ως νεαρός, αλλά έμαθα να βγάζω το θυμό μου μέσα από το ποδόσφαιρο. Χωρίς αυτές τις ουλές θα ήμουν ένα κανονικό αγόρι, αλλά από την άλλη λόγω αυτών «έχτισα» χαρακτήρα και θέληση. Όταν αναπολώ τα παιδικά μου χρόνια, νιώθω περήφανος για όσα πέρασα τότε. Δεν ήταν εύκολο, αλλά γι’ αυτό σήμερα αγαπώ τη ζωή μου και το πρόσωπό μου», έχει εξομολογηθεί σε συνεντεύξεις του, αλλά πάντα καταλήγει: 

«Ποτέ δεν πήγα σε μια γωνιά για να κλάψω, παρόλο που υπέφερα. Όλα αυτά, μου έδωσαν χαρακτήρα και αυτή τη δύναμη. Ήταν ένα δώρο από το Θεό. Γιατί, όταν είσαι παιδί και έχεις μια τέτοια ουλή, δεν είναι εύκολο. Ο τρόπος που σε βλέπουν οι άνθρωποι, τα σχόλια και επίσης ότι η οικογένειά μου υπέφερε για αυτό».

Τον Φεβρουάριο, ο Γάλλος άσος είχε και πάλι τροχαίο ατύχημα, ως συνεπιβάτης σε αυτοκίνητο που προέκρουσε σε φωτεινό σηματοδότη. Τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι, αλλά αυτή τη φορά πήρε εξιτήριο λίγες ώρες μετά. Όλοι σκέφτηκαν το ίδιο. Πώς να ένιωσε και πόσες μνήμες να του ξύπνησαν; Όμως, στο μέλλον, δεν αποκλείεται να πει ότι «ίσως έπρεπε να συμβεί για να του υπενθυμίσει πόσο τυχερός είναι». 

Ο πιο σημαντικός «σταθμός» της ζωής του, είναι η σύζυγος και σύντροφος του, με την οποία μοιράζονται τη ζωή και πέντε όμορφα παιδιά, τρία κορίτσια και δύο αγόρια. «Γνώρισα τον Wahiba στα 16 μου, μέναμε στην ίδια γειτονιά. Την ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά». Μάλιστα, ο έρωτάς του για εκείνη, τον οδήγησε να ασπάστεί το Ισλάμ προκειμένου να την παντρευτεί και απέκτησε επίσης το μουσουλμανικό όνομα Bilal Yusuf Muhammad. «Ειναι ο πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου», εξακολουθεί να λέει, κυρίως, όμως η γυναίκα που συγχώρεσε τα λάθη του και έμεινε στο πλευρό του. 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Franck Ribéry (@franckribery7)

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Franck Ribéry (@franckribery7)

 Το απαίσιο 2010 και το ροζ σκάνδαλο με Μπενζεμά, Γκοβού

«Το 2010 ήταν πραγματικά απαίσιο για μένα. Δεν θέλω να αναφέρω τους τραυματισμούς που είχα, αλλά είχα μεγαλύτερα προβλήματα στην προσωπική μου ζωή. Πλήγωσα τους κοντινούς μου ανθρώπους και απογοήτευσα πολλούς, γι’ αυτό θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη και να ζητήσω συγχώρεση», είχε δηλώσει όταν ξέσπασε το ροζ σκάνδαλο για την υπόθεση της ιερόδουλης Zahia Dehar. Τότε ο ίδιος και οι συμπάικτες του στους «Τρικολόρ», Καρίμ Μπενζεμά και Σίντνεϊ Γκοβού συνευρέθηκαν μαζί της ερωτικά επί πληρωμή, ενώ εκείνη ήταν ανήλικη, λέγοντάς τους ωστόσο ότι ήταν 19 ετών. Η άγνοιά τους για την πραγματική της ηλικία ήταν και το στοιχείο που τους έσωσε από την ποινή της φυλάκισης, σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Έτσι η υπόθεση «έκλεισε». 

H ίδια είχε αναφέρει στην αστυνομία: «Κοιμόμουν με αυτούς τους άντρες, αλλά δεν ήμουν ειλικρινής για την ηλικία μου. Τους λάτρεψα όλους. Μου φέρθηκαν με απόλυτο σεβασμό και έπρεπε να τους αφήσετε ήσυχους. Με κακομάθαιναν και με πρόσεχαν. Ήταν οι άντρες μου». Το βέβαιο είναι ότι η δημοσιότητα που απέκτησε λόγω των αστέρων του ποδοσφαίρου, χάρισε στην 28χρονη σήμερα καλλονή με καταγωγή από το Μαρόκο, μια καριέρα στο modeling, ενώ είναι και σχεδιάστρια μόδας. Αποτέλεσε τη μούσα του διάσημου Καρλ Λάγκερφελντ. Πρόσφατα, σε συνέντευξή της στον Guardian δήλωσε ότι έκανε την επιλογή της, αφήνοντας πίσω της την παλιά της ζωή. 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ? Zahia Dehar ? (@zahiaofficiel)

Μια μεγάλη ποδοσφαιρική «κλοπή»

Αν υπήρχε νομοθεσία στη Χρυσή Μπάλα, το 2013 κάποιοι θα «έμπαιναν» φυλακή. Όσα χρόνια και εάν έχουν περάσει από τότε, κάθε φορά μετά την ανακοίνωση της ψηφοφορίας, το όνομα του Φρανκ Ριμπερί ακούγεται με τον έναν ή άλλο τρόπο. Θα το συνοδεύει πάντα ο τίτλος «ένας από τους πιο αδικημένους του ιστορικού θεσμού του France Football». Τι άλλο έπρεπε να κάνει; Τι άλλο τα πετύχει; Φταίει ότι είναι αυτό που λέμε «αντιτουριστικός»; 

«Έβλεπα τον εαυτό μου νικητή. Αισθάνομαι ότι το άξιζα. Δεν μπορώ να το χωνέψω. Έκανα τα πάντα για να την κατακτήσω. Κέρδισα όσα θα μπορούσα να κερδίσω με τη Μπάγερν. Δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω καλύτερα. Δεν είχα να ζηλέψω τίποτα από τον Ρονάλντο και τον Μέσι εκείνη τη σεζόν. Μου ήρθε σαν ένα χτύπημα στο κεφάλι. Πιστεύω ότι η τρίτη θέση ήταν μια τεράστια αδικία. Έκανα την εξής ερώτηση 10.000 φορές: «Γιατί όχι εγώ;». Όσο πιο πολύ το σκεφτόμουν, τόσο περισσότερο αηδίαζα», σχολίασε ο ίδιος αρκετά χρόνια αργότερα σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική «Equipe». Το μεγάλο του παράπονο όμως ήταν ότι η χώρα του στήριξε έναν Πορτογάλο και έναν Αργεντινό και όχι εκείνον. 

Εκείνη τη χρονιά, ο Γάλλος εξτρέμ είχε βάλει τη σφραγίδα του στην κατάκτηση του «τρεμπλ» από τους Βαυαρούς, με 3.228 λεπτά συμμετοχής σε 43 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και απολογισμό 11 γκολ και 23 ασίστ. Το διαστημικό σύνολο του Γιουπ Χάινκες, πριν παραδώσει τη σκυτάλη στον Πεπ Γκουαρδιόλα, έκανε όλη την Ευρώπη να παραμιλάει και οι αντίπαλοι… αναζητούσαν τρόπους να.. κλειδωθούν στα αποδυτήρια. Τελικά, το βραβείο απονεμήθηκε στον Κριστιάνο Ρονάλντο, μετά από «μάχη» με τον Λιονέλ Μέσι και τον Ριμπερί να μένει τρίτος στην κούρσα. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που το ποσοστό των ψήφων του νικητή, ήταν κατώτερο του 30%.  Ο Άριεν Ρόμπεν ήταν ξεκάθαρος: «Του άξιζε η αναγνώρισε για όσα πέτυχε». Την ίδια χρονιά, αναδείχτηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής από τη FIFA. 

Οι Robbery και η μπουνιά… αξίας 50.000 ευρώ

Έβρισκε ο ένας τον άλλο με κλειστά μάτια. Σε σημείο που έβλεπες τον Φρανκ Ριμπερί να αγωνίζεται με τους «τρικολόρ» και… έψαχνες τον Άριεν Ρόμπεν στο γήπεδο για να του δώσει πάσα, ή το αντίστροφο. Ένα δίδυμο, από αυτά που έγραψαν ιστορία. Τόσο διαφορετικοί εντός εκτός γηπέδων, που όμως έγιναν «ένα» και λατρεύτηκαν από το ποδοσφαιρικό κοινό, με τον έναν να αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή του άλλου. Η αποχώρησή τους σήμανε και το τέλος μίας εποχής για τους Βαυαρούς. Το πρώτο ραντεβού τους στο χορτάρι του «Allianz Arena» έγινε στις 29 Αυγούστου του 2009 και η αυλαία έπεσε στις 18 Μάΐου του 2019. «Διαμόρφωσαν την πιο λαμπρή δεκαετία της Μπάγερν με το φανταστικό τους ποδόσφαιρο», είχε δηλώσει στο «αντίο» τους ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε. 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Franck Ribéry (@franckribery7)

Το 2012, στον ημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης για το Champions League, οι δύο άνδρες ήρθαν σε ρήξη στα αποδυτήρια, με αφορμή μία εκτέλεση φάουλ. Ο Ριμπερί του έριξε μπουνιά, για την οποία του επιβλήθηκε από το σύλλογο πρόστιμο 50.000 ευρώ, όπως έγραφε τότε η Bild. «Ο Γιουπ Χάινκες μας είχε χωρίζει και αν ήταν για δεξιοπόδαρο, τότε ήμασταν εγώ ή ο Τόνι Κρος, με τον Άριεν τον μοναδικό αριστεροπόδαρο. Αλλά ο Άριεν είπε ότι έπρεπε να το κάνει ο Τόνι. Ήμουν πραγματικά θυμωμένος. Ήμουν έξαλλος, εκείνος ήταν σε μανία και μετά έγινε ό,τι έγινε. Είμαι πολύ χαρούμενος με τη σχέση μας τώρα, όμως. Είναι κρίμα που δεν ήμασταν τόσο καλοί φίλοι από την αρχή και υπήρξαν μερικές διαφωνίες, αλλά τώρα κάνουμε υπέροχη παρέα και διασκεδάζουμε πολύ μαζί. 

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Franck Ribéry (@franckribery7)

Ο Ζινεντίν Ζιντάν τον έχει χαρακτηρίσει ως «κόσμημα» του γαλλικού ποδοσφαίρου, ο Πεπ Γκουαρδιόλα έλεγε ότι ήταν τιμή του να τον προπονεί και ο Φραντς Μπεκενμπάουερ είχε δηλώσει ότι η Μπάγερν «έπιασε το ΛΟΤΤΟ με την απόκτησή του». Και αν δεν είχε τόσους τραυματισμούς, θα είχαν να πουν πολλά ακόμα για αυτόν. Ο ίδιος ο Φρανκ Ριμπερί, που αγωνίζεται σήμερα στη Σαλερνιτάνα, βλέπει τον ευατό του σαν ένα όχημα, που μόλις… μείνει από βενζίνη, θα αποφασίσει να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια… 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News