ΤΟΚΙΟ 2020: Από το γκολφ στην... ιππασία ο ΜακΙλρόι

Απροσδόκητος επισκέπτης ήταν στο Ιππικό Πάρκο ο Ιρλανδός πρωταθλητής του γκολφ, ο οποίος λίγο μετά τον δικό του 2ο γύρο επισκέφτηκε τους αγώνες ιππασίας κι ομολόγησε την αγάπη του για το άθλημα.

Ήταν σε εξέλιξη η δεύτερη ενότητα στο Dressage, ο αγώνας που περιλαμβάνει αγώνες αντοχής και άλματα, όταν άρχισαν να διαρρέουν ψίθυροι ότι θα βρεθεί στο Ιππικό Πάρκο ένας απροσδόκητος θαυμαστής. Λίγες ώρες νωρίτερα ο σούπερ σταρ του γκολφ Ρόρι ΜακΙλρόι ολοκλήρωνε τις συνεντεύξεις του μετά τον εντυπωσιακό 2ο γύρο στον δικό του αγώνα, όταν ομολόγησε τη μυστική του αγάπη για ένα άλλο Ολυμπιακό άθλημα.

«Να σας πω τι συμβαίνει απόψε, κάνω ένα πράγμα που πάντα ήθελα, πάω να δω Dressage. Είναι μαγευτικό. Και είναι απόψε. Το βλέπω μία φορά κάθε λίγα χρόνια, προφανώς, και είναι μαγευτικό και πραγματικά δροσερό», τόνισε με ενθουσιασμό ο ΜακΙλρόι.

Στην άλλη πλευρά του Τόκιο οι ιππείς μάθαιναν σιγά σιγά την είδηση και λίγο αργότερα ένας από αυτούς, έδειχνε κάποια έκπληξη. «Πραγματικά του αρέσει το αγώνισμά μας;», είπε ο Τζέσε Κάμπελ από τη Νέα Ζηλανδία μετά από την πρώτη προσπάθειά του, που τον είχε αφήσει 11ο στη βαθμολογία. «Είμαι τεράστιος λάτρης του γκολφ και ο Ρόρι είναι σίγουρα ένας από τους αγαπημένους μου παίκτες του γκολφ, μαζί με τον Αμερικανό Ντάστιν Τζόνσον. Είναι πολύ ωραίο, που μας βλέπει από κοντά. Είναι πραγματικά τέλειο», πρόσθεσε ο ίδιος αναβάτης και ανάλογο ξάφνιασμα έδειξαν συνάδελφοί του: «Με αυτόν τον τρόπο αναγνωριζόμαστε και είναι καταπληκτικό. Πάντα νιώθω ότι είμαστε από τα μικρότερα αθλήματα. Οι άνθρωποι αναρωτιούνται τι κάνουμε στην πραγματικότητα ως άθλημα, οπότε είναι εκπληκτικό όταν μας αναγνωρίζουν σπουδαίοι αθλητές από άλλα σπορ», δήλωσε η Βικτίρια Σκοτ Λεγκέντρ από τη Νότια Αφρική.

Ο συμπατριώτης του ΜακΙλρόι μάλιστα, Όστιν Ο’ Κόνορ πρόσθεσε ότι το ενδιαφέρον του αστέρα του γκολφ ήταν ένα σημάδι ότι η ιππασία αυξάνεται στη δημοτικότητα. «Στην Ιρλανδία το άθλημα αναπτύσσεται κι αυτό δύσκολα θα το έλεγες πριν από 10 χρόνια», δήλωσε ο αναβάτης και συμπλήρωσε: «Εάν κάποιος σαν τον ΜακΙλρόι έχει αρχίσει να καταλαβαίνει το dressage, είναι υπέροχο για την Ιρλανδία και δείχνει ότι το άθλημα μεγαλώνει».

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News