ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Το 88% των συμμετεχόντων είναι εμβολιασμένοι

Περίπου 4.400 αθλητές αναμένεται να συμμετάσχουν στη διοργάνωση μεταξύ 24 Αυγούστου και 5 Σεπτεμβρίου.

Τουλάχιστον το 88% των συμμετεχόντων στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 είναι εμβολιασμένοι κατά της Covid-19, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Έπρεπε να εφαρμόσουμε συγκεκριμένα μέτρα, λόγω των αναγκών των αθλητών και της κατάστασης στην Ιαπωνία», ανέφεραν, με τα κρούσματα  να βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ, όπως δήλωσε ο επικεφαλής των Αγώνων, Χίντε Νακαμούρα, τονίζοντας ότι εξετάζονται αυστηρότερα μέτρα.

Οι διοργανωτές, δεν διευκρίνισαν ποια θα είναι τα νέα μέτρα, αλλά προέβλεψαν ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν αλλαγές στη συχνότητα των εξετάσεων για τους αθλητές, να γίνονται κάθε μέρα, και κάθε τέσσερις ημέρες για τους υπόλοιπους.

Ένα άλλο μέτρο που θα μπορούσε να εφαρμοστεί είναι η αύξηση της καραντίνας για όσους έρχονται από το εξωτερικό, η οποία είναι σήμερα 14 ημέρες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αλλαγές μπορεί να περιλαμβάνουν χαλαρωτικούς περιορισμούς για να ανταποκριθούν στις συγκεκριμένες ανάγκες των αθλητών.

«Υπάρχουν αθλητές που δεν μπορούν να φορούν μάσκες, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων ή επειδή πρέπει να διαβάζονται τα χείλη τους από τους άλλους», αναφέρθηκε. 
 Όσοι δεν μπορούν να φορέσουν μάσκες προσώπου θα είναι εφοδιασμένοι με τη γνωστή διαφανή προστατευτική «ασπίδα».

Περίπου 4.400 αθλητές αναμένεται να συμμετάσχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μεταξύ 24 Αυγούστου και 5 Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News