ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΠΕΝΤΑΘΛΟ: Βγάζουν εκτός την ιππασία

Η εκτελεστική επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου ψήφισε υπέρ της… εξόδου της ιππασίας από το άθλημα, παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν από καιρό και αναμένει να το εγκρίνει και η ΔΟΕ.

Πρέπει να θεωρείται σίγουρο πια ότι η ιππασία βγαίνει από το άθλημα του μοντέρνου πεντάθλου. Είναι θέμα που συζητείτο καιρό μετά από καταγγελίες για κακοποίηση αλόγων και φυσικά είχε αντιδράσεις, όπως κάθε μεγάλη αλλαγή, όμως το διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου (UIPM) ψήφισε πλέον υπέρ της… εξόδου.

Μάλιστα, η UIPM παρέκαμψε την προσφυγή, που έχει γίνει στο διεθνές αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο (CAS). Προχώρησε σε ψηφοφορία για την αντικατάσταση της ιππασίας από άλλο άθλημα (δίχως να αναφερθεί ποιο) και την πέτυχε με ψήφους 66-15.
Αυτό που προβλέπεται τώρα για να οριστικοποιηθεί η αλλαγή είναι να καταθέσει η UIPM το αγωνιστικό της σχέδιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 στη ΔΟΕ και να περιμένει την έγκριση ή όχι. Η αρμόδια επιτροπή της ΔΟΕ θα συνεδριάσει αρχές Δεκεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι φωνές για κακή συμπεριφορά απέναντι στα άλογα ακούστηκαν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο γι’ αυτό φαίνεται να βγάζει ευαισθησία και η ΔΟΕ να μην είναι αρνητική στην κατεύθυνση, που δίνει η παγκόσμια ομοσπονδία.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News