Υγρός στίβος: Στη Βουδαπέστη το φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Όπως ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα, επίσημα η Fina, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών όλων των αθλημάτων του υγρού στίβου για το 2022 θα γίνει στη Βουδαπέστη και στο διάστημα από 18 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου.

Σε λύση συνηθισμένη και εγγυημένη κατέληξε η διεθνής ομοσπονδία υγρού στίβου για το φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών. Έδωσε τα χέρια με την Ουγγαρία και θα διεξάγει την κορυφαία διοργάνωση στη Βουδαπέστη.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα σήμερα η Fina το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών- γυναικών όλων των αθλημάτων του υγρού στίβου θα διεξαχθεί τελικά στην ουγγρική πρωτεύουσα από τις 18 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου.

Η διοργάνωση ήταν να διεξαχθεί το 2021 στη Φουκουόκα, αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας και μετά τη συνάντηση του προέδρου της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Χουσέιν Αλ Μουσαλάμ, με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν, ανακοινώθηκε ως τόπος διεξαγωγής για το 2022 η Βουδαπέστη.

Το κορυφαίο event είχε προσδιοριστεί αρχικά για τις 13-29 Μαΐου φέτος στην ιαπωνική πόλη, αλλά μετατέθηκε πάλι λόγω covid – 19, για το 2023 στο διάστημα 14-30 Ιουλίου, πάντα στη Φουκουόκα.

Ξανά στη Βουδαπέστη μετά το 2017

Τελικά βρέθηκε λύση για φέτος, οι Ιάπωνες αφήνουν τη διοργάνωση και ίσως το μεθεπόμενο Παγκόσμιο μετατεθεί για το 2024. Η Βουδαπέστη, που έχει φιλοξενήσει… άπειρες εκδηλώσεις στον υγρό στίβο θα οργανώσει ξανά Παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά το 2017.

«Ως κοινότητα των αθλημάτων του Υγρού Στίβου, βρίσκουμε λύσεις γύρω από την πανδημία και η σημερινή ανακοίνωση είναι ένα σημαντικό βήμα σε αυτή τη διαδικασία», δήλωσε ο πρόεδρος της Fina, Χουσέιν Αλ Μουσαλάμ και πρόσθεσε: «Η παγκόσμια ομοσπονδία αναγνωρίζει επίσης ότι η πανδημία εξελίσσεται διαφορετικά ανάλογα με τον χρόνο και τον τόπο. Είμαστε εξαιρετικά τυχεροί που έχουμε μέλη με προθυμία, ικανότητα και ευελιξία να διοργανώσουν την πιο μεγάλη εκδήλωση μας.  Είμαστε βαθιά ευγνώμονες και γνωρίζουμε ότι οι αθλητές μας νιώθουν το ίδιο. Με τέσσερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα FINA και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 τα επόμενα τέσσερα χρόνια, μεγιστοποιούμε τις ευκαιρίες αγώνων».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News