Πάλη: Η Ένωση προπονητών επιτίθεται στην ομοσπονδία με αφορμή το θέμα Πιλίδη

Με ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο της Ένωση Προπονητών πάλης κατακεραυνώνει την ελληνική ομοσπονδία με αφορμή το γεγονός ότι δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα στις σοβαρότατες καταγγελίες του Γιωρίκα Πιλίδη.

Η ελληνική ομοσπονδία της πάλης εξακολουθεί να τηρεί σιγή στην επίθεση, που είχε εξαπολύσει σε βάρος της σε πρόσφατη συνέντευξη ο Γιωρίκας Πιλίδης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν πέσει οι τόνοι.

Με αφορμή το γεγονός ότι δεν έχει τοποθετηθεί η ΕΛΟΠ η διοίκηση της Ένωσης Προπονητών πάλης κατακεραυνώνει την ομοσπονδία για μία σειρά από θέματα και ζητάει απαντήσεις.

Η ανακοίνωση της Ένωσης: «Έχουμε μείνει ενεοί από τις αποκαλύψεις, την ταχύτητα και αμεσότητα της ευαισθησίας των διοικούντων την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, οι οποίοι ως σύγχρονοι Πόντιοι Πιλάτοι και μεγάλοι Αρχιερείς, διαρρήξανε μεν τα ιμάτιά τους για μια αληθινή κουβέντα του Γιωρίκα Πιλίδη, στο ζενίθ της υποκρισίας τους, τη στιγμή που μετά από δικές μας επανειλημμένες και εξαντλητικές προσπάθειες για αιτήματα και προτάσεις μας, προκειμένου το άθλημα στην Ελλάδα να ξεκολλήσει από τα τάρταρα, εκεί που χρόνια τώρα οι ίδιοι το έχουν ρίξει, τηρούν σιγή ιχθύος και μας αγνοούν επιδεικτικά.
Φοβόμαστε ότι οι παλιές καλές ημέρες της πάλης για μας έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Πιο συγκεκριμένα η τελματώδης κατάσταση στην Ελλάδα θα μπορούσε να διαπιστωθεί από
• 20 χρόνια χωρίς ολυμπιακό μετάλλιο.
• Ζούμε και χρηματοδοτούμεθα παχυλά ως Ομοσπονδία (6.000.000 ευρώ μόνο τα τελευταία 8 χρόνια…!) και υπάρχουμε ακόμα χάρις στις επιτυχίες των Ολυμπιονικών της γενιάς του  ́70, οι οποίοι σήμερα έχουν περιθωριοποιηθεί και είναι στην αφάνεια, όσοι από αυτούς ζουν ακόμα, ξεχασμένοι και αναξιοποίητοι ως πρότυπα για την νεολαία μας.
• Στους ακόμα ενεργούς και όχι κλεισμένους συλλόγους της πάλης, αναδύεται οσμή αποσύνθεσης και παρακμής, χωρίς ομαδικό πνεύμα, όραμα και υψηλές προσδοκίες αντάξιες της βαρύτητας και της αποστολής του αθλήματος.
• Η κατήφεια, η απαισιοδοξία και η απογοήτευση έχει διαποτίσει τους περισσότερους αθλητές και προπονητές της κοινότητας μας.
• Πού είναι η κοινωνική προβολή του αθλήματος μας; Πού είναι το άνοιγμα του στην κοινωνία;
• Ποια είναι η προσέγγιση που κάναμε ως άθλημα στη σχολική νεολαία όλων των βαθμίδων;
Αυτά, είναι μόνο ένα μέρος από τις αγωνίες μας, που εδώ και πολύ καιρό ως νέα διοίκηση της Ένωσης Ελλήνων προπονητών πάλης προσπαθούμε να τα επικοινωνήσουμε με τον πρόεδρο και τη διοίκηση της σημερινής ΕΛ.Ο.Π. Αλλά ματαίως. Μας ακούει κανείς;
Έχει ειπωθεί ότι η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της. Εμείς όμως δεν συμφωνούμε με αυτό. Εμείς πιστεύουμε ότι ορισμένα παιδιά της τρώνε την Ελλάδα και τα αδέρφια τους.
Στο πρόσωπο του Γιώργου Πιλίδη χαιρετίζουμε την ειλικρίνεια όλων των Ποντίων και λοιπών παλαιστών, που παρά τις αντίξοες αυτές συνθήκες καταφέρνουν και τιμούν το άθλημα και την πατρίδα, έστω κι αν οι τυπικοί εκπρόσωποι στο υπουργείο και στην ομοσπονδία τον καλούν και σε απολογία. Αν δεν ήταν ο Πιλίδης τι έργο θα είχε να επιδείξει η καλοπληρωμένη Ομοσπονδία;
Έχουμε ακούσει από προπονητές ότι όταν ζητούν άμεσες λύσεις από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας εκείνος αποφεύγει να δώσει λύσεις και αποφεύγει την επικοινωνία σαν να μην κάνει αυτός κουμάντο, και απ’ ό,τι φαίνεται κάτι τέτοιο συμβαίνει. Αλλιώς πως θα μπορούσε να εξηγήσει κανείς αυτήν του τη στάση;
Στην πρόσφατη συνέντευξη του Γιώργου Πιλίδη τον ακούσαμε να λέει ότι καθόλη την προετοιμασία του για την Ολυμπιάδα αντιμετώπισε ψυχολογικό εκβιασμό και πόλεμο προκειμένου να ευθυγραμμιστεί με τις επιθυμίες και τις προσωπικές στρατηγικές του κυρίου Κώστα Θάνου ακόμα και για τα οικονομικά θέματά του με την ομοσπονδία.
Ποιος είναι ο ρόλος του κυρίου Θάνου την στιγμή που δεν είναι ούτε καν μέλος του διοικητικού συμβουλίου;
Ποια η σχέση του νυν προέδρου με το άθλημά μας; Έχει παλέψει ποτέ του;
Πολλοί λοιπόν από αυτούς που διοικούν και είναι στο τιμόνι της ομοσπονδίας δεν έχουν ανέβει ποτέ σε παλαίστρα αντιθέτως έχουν κατέβει σε αυτήν με αλεξίπτωτο. Όπως ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ο οποίος απ’ ό,τι φαίνεται μόνο τυπικός Πρόεδρος είναι. Ευχόμαστε σύντομα η Ελληνική Πάλη να γυρίσει σελίδα.
Υ.Γ. Περιμένουμε κάποιος από την ομοσπονδία να μας απαντήσει, όπως οφείλει θεσμικά»

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News