Γιώργος Κουγιουμτσίδης: Η παγκόσμια ομοσπονδία πάλης τον παρουσιάζει στα φαβορί για το Ευρωπαϊκό

Η ελληνική αποστολή στο επικείμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης ανδρών-γυναικών εμφανίζει έτσι κι αλλιώς υψηλές φιλοδοξίες, πάντως η παγκόσμια ομοσπονδία πάλης εντάσσει στα φαβορί τον νεαρό Γιώργο Κουγιουμτσίδη.

Κερδίζει πόντους σε αναγνώριση της αξίας του ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης μετά τον θρίαμβο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23 της Βουλγαρίας και τώρα παρουσιάζεται από τα φαβορί και στο επικείμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης ανδρών-γυναικών.

Η κορυφαία διοργάνωση θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη και η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος σε ρεπορτάζ της τον εμφανίζει ικανό ακόμα και για το χρυσό μετάλλιο.

Όπως αναφέρει η UWW ο Κουγιουμτσίδης βρίσκεται στην 7η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία των 79κ.. Αν κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση θα κάνει άλμα τριών θέσεων και θα φτάσει στην 4η θέση. Σε περίπτωση που ο Κουγιουμτσίδης μπει στα μετάλλια τότε θα ανέβει στην 5η θέση της κατηγορίας του. 

Το ρεπορτάζ έγινε με αφορμή το νέο τρόπο διεξαγωγής και βαθμολόγησης των αγώνων. Πλέον στις διοργανώσεις θα υπάρχουν 4 φαβορί ανά κατηγορία. Που σημαίνει ότι το πρώτο με το δεύτερο φαβορί της διοργάνωσης μπορούν να βρεθούν αντιμέτωποι μόνο στον τελικό… 

Ο Κουγιουμτσίδης σίγουρα βάζει στόχο το μετάλλιο κι αν το καταφέρει θα πάρει το πρώτο στην κατηγορία των ανδρών στην ελευθέρα από το 2008! Πριν 14 χρόνια τα είχε καταφέρει ο Εμζάριος Μπεντινίδης.

Με απαιτήσεις και η Πρεβολαράκη

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών η Ελλάδα θα συμμετάσχει με πέντε αθλητές. Η Μαρία Πρεβολαράκη, θα επιδιώξει για μία ακόμη φορά να σηκώσει την ελληνική σημαία ψηλά. Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια βρίσκεται στην 28η θέση του ράκινγκ λιστ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει την πραγματική της αξία. 

Η «Κυρία» της ελληνικής πάλης έχει αποδείξει πολλάκις ότι ήταν και είναι από τις καλύτερες αθλήτριες των 53κ. και το ράκινγκ λιστ την αδικεί.  Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2021 ήρθε δεύτερη. Στο παγκόσμιο κύπελλο το 2021 ήρθε πρώτη, ενώ στο πλούσιο παλμαρέ της από το 2017 έως και σήμερα έχει 14 μετάλλια σε Παγκόσμια – Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και μεγάλα διεθνή τουρνουά.  

Τέλος οι Γιώργος Πρεβολαράκης, Ηλίας Παγκαλίδης και Λαοκράτης Κεσίδης που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση, δεν έχουν βαθμολογηθεί από την παγκόσμια ομοσπονδία.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News