ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ: Μετατέθηκε για το 2023 το Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία υγρού στίβου ανακοίνωσε ότι αλλάζει ημερομηνία η κορυφαία διοργάνωση, που θα φιλοξενήσει η Φουκουόκα και αντί για το διάστημα 13-29 Μαΐου του 2022 μεταφέρθηκε για λόγους προστασίας για τις 14-30 Ιουλίου του 2023.

Άλλαξε ημερομηνίες τέλεσης το 19ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου για λόγους προστασίας όλων των εμπλεκόμενων. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία υγρού στίβου (FINA) ανακοίνωσε σήμερα ότι η κορυφαία διοργάνωση, που θα φιλοξενήσει η Φουκουόκα της Ιαπωνίας, αντί για το διάστημα 13-29 Μαΐου του 2022 μεταφέρθηκε για τις 14-30 Ιουλίου του 2023 ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής και επιτυχημένη διοργάνωση για όλους τους εμπλεκόμενους.

Η απόφαση ελήφθη μετά από διαβούλευση με την Οργανωτική Επιτροπή  «Φουκουόκα 2022» και μπροστά στην έξαρση της πανδημίας. Παράλληλα μάλιστα και το 20ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, αρχικά ήταν να γίνει τον Νοέμβριο του 2023 και μεταφέρθηκε για τον Ιανουάριο του 2024.

Στην ανακοίνωσή της η FINA τονίζει ότι βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με αθλητές και προπονητές σχετικά με το επερχόμενο καλεντάρι διεθνών αγώνων των αθλημάτων του υγρού στίβου, με στόχο «την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στην προετοιμασία και την απόδοση των αθλητών, αναγνωρίζοντας παράλληλα τις τρέχουσες επιπτώσεις στην υγεία της παραλλαγής Omicron COVID-19», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

«Προτεραιότητα η υγεία των συμμετεχόντων»

«Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης με την πανδημία και των μέτρων που ισχύουν επί του παρόντος στην Ιαπωνία, η FINA και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της Οργανωτικής Επιτροπής «Φουκουόκα 2022» συμφώνησαν να επαναπρογραμματίσουν το 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FINA για τις 14-30 Ιουλίου 2023. Το 20ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FINA στη Ντόχα του Κατάρ, θα λάβει χώρα πλέον τον Ιανουάριο του 2024. Αυτές οι αποφάσεις έχουν ληφθεί προς το συμφέρον όλων των εμπλεκομένων», δήλωσε ο πρόεδρος της FINA, Χουσεΐν Αλ-Μουσαλάμ και συνέχισε: «Η FINA θα συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα στην υγεία των συμμετεχόντων στους αγώνες της, και να λαμβάνει αποφάσεις το συντομότερο δυνατό, δεδομένων των συνθηκών, προκειμένου να παρέχει ένα μέτρο βεβαιότητας στους αθλητές και σε όλους τους εμπλεκόμενους».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News