Παγκόσμιο πρωτάθλημα Όρεγκον: Ένατος στη σφυροβολία ο Φραντζεσκάκης

Με την ένατη θέση θα επιστρέψει ο Χρήστος Φραντζεσκάκης από το 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου, που φιλοξενείται στο Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αγωνίστηκε απόψε (16/7) στον τελικό της σφυροβολίας και με καλύτερη βολή στα 77 μέτρα και 04 εκατοστά, στην πρώτη προσπάθεια, κατετάγη ένατος.

Ο Φραντζεσκάκης είχε ακόμη προσπάθειες στα 74,34 μ. και 76,85 μέτρα, αλλά δεν μπόρεσε να βρει την επίδοση που θα τον έβαζε στους πρώτους οκτώ και θα του έδινε το δικαίωμα να εκτελέσει και τις 8 βολές.

Ο φέρελπις αθλητής, πάντως, πέτυχε το βασικό στόχο του, δηλαδή την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος. Να σημειωθεί πως ο όγδοος αθλητής συνέχισε με βολή στα 78,10 μέτρα.

Στην 24η θέση η Καρύδη στο τριπλούν

Την 24η θέση στον προκριματικό του τριπλούν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Όρεγκον, κατέλαβε η Σπυριδούλα Καρύδη.

Καλύτερο άλμα της αθλήτριας του Γιώργου Πομάσκι ήταν στα 13,63μ. (2η προσπάθεια), ενώ είχε ακόμη άλματα στα 13,55μ. και 13,28μ., στο τρίτο της άλμα.

Η σημερινή ήταν η πρώτη συμμετοχή της νεαρής στη διοργάνωση και πλέον στρέφει την προσοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου.

Το όριο των 14,40 μ. πέτυχαν πέντε αθλήτριες, ανάμεσα σε αυτές η κορυφαία τη φετινή περίοδο Γιούλιμαρ Ρόχας (Βενεζουέλα), με 14,72 μέτρα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News