ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΒΑΔΗΝ: Ντρισμπιώτη και Παπαμιχαήλ πρωταθλητές

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, που έγινε στα Μέγαρα, η 8η Ολυμπιονίκης του Τόκιο Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), επέστρεψε το ίδιο δυνατή στο ξεκίνημα της χρονιάς, ενώ στους άνδρες ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου) κράτησε τα πρωτεία.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη του ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας και ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ του ΑΟ Μυκόνου είναι οι πρωταθλητές Ελλάδας στον αγώνα των 35 χιλιομέτρων βάδην, που έγινε στην περιοχή Βαρέα, στα Μέγαρα. Η 8η Ολυμπιονίκης του Τόκιο επέστρεψε το ίδιο δυνατή στο ξεκίνημα της χρονιάς

Πρώτευσε με επίδοση 2.47.48 επίδοση, που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ, αφού βελτίωσε το 2.49.55, που είχε από το 2021 στο Ευρωπαϊκό Ομάδων βάδην. Η Ντρισμπιώτη το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής το πήγε μόνη της, καθώς αποσπάστηκε γρήγορα από τις υπόλοιπες αθλήτριες, παρόλα αυτά κατάφερε να διατηρήσει την ταχύτητα της και να τερματίσει με επίδοση καλύτερη από τα όρια συμμετοχής τόσο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον όσο και στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου.

Τον πρώτο του αγώνα στη χρονιά πραγματοποίησε και ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ. Είχε την ευκαιρία για έναν δυνατό αγώνα ενόψει των επόμενων υποχρεώσεων, με πρώτο το Παγκόσμιο Ομάδων βάδην του Ομάν και πήρε τον δεύτερο διαδοχικό τίτλο με 2.39.43.

Στη 2η θέση η Φιλτισάκου έπιασε επίσης τα όρια

Από κει και πέρα στις γυναίκες πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και η Κυριακή Φιλτισάκου (Ανατολή Νέας Ιωνίας), που τερμάτισε 2η με 2.51.51. Ξεπέρασε το ατομικό της ρεκόρ και παράλληλα έπιασε το όριο τόσο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον, όσο και το Ευρωπαϊκό του Μονάχου. Η Φιλτσιάκου είχε ατομικό ρεκόρ 2.55.10 από το 2021 στο Πόντεμπραντι. Ικανή να ακολουθήσει τις συναθλήτριες της στις κορυφαίες διοργανώσεις του 2022 έδειξε πως είναι η Χριστίνα Παπαδοπούλου (ΠΓΣ). Η αθλήτρια όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ήταν 3η με 2.57.39, χρόνος κοντά στο ατομικό της ρεκόρ. Καλές υποσχέσεις άφησε το ντεμπούτο της Όλγας Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης) στο αγώνισμα. Η αθλήτρια διένυσε την απόσταση σε 2.59.08 και κατέλαβε την 4η θέση και πλέον θα στρέψει την προσοχή της και στα 20χλμ. βάδην, που είναι το βασικό της αγώνισμα.

Στους άνδρες στη 2η θέση στο αγώνισμα τερμάτισε ο Κώστας Ντεντόπουλος (Ολυμπιάδα Πάτρας) με 2.57.31 και στην 3η ο Γιάννης Βαΐτσης (ΓΑΣ Ιλισσός) με 3.08.15.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News