ΣΤΙΒΟΣ: Νικητής ο Πανταζής στην Καρλσρούη με άλμα 16,79

Εντυπωσιακή εμφάνιση σε ένα από τα καλύτερα μίτινγκ της Ευρώπης πραγματοποίησε απόψε ο Ανδρέας Πανταζής και κυριάρχησε στο τριπλούν με άλμα στα 16,79 στην τρίτη του προσπάθεια.

Ιδανικό ντεμπούτο στη νέα χρονιά έκανε ο Ανδρέας Πανταζής. Στο δυνατό μίτινγκ της Καρλσρούης πραγματοποίησε απόψε έναν από τους καλύτερους αγώνες της καριέρας και αναδείχτηκε νικητής στο τριπλούν με άλμα στα 16,79 μ.

Ο αθλητής του ΑΟ Μεγάρων άρχισε πολύ καλά τον αγώνα με 16,73 μ. στην πρώτη προσπάθεια. Στη δεύτερη ήταν άκυρος και στην τρίτη πέτυχε το άλμα, που του έδωσε το χρυσό μετάλλιο. Στην τέταρτη προσπάθεια σημείωσε 16,45 μ., άφησε την πέμπτη ώστε να κρατήσει δυνάμεις για το έκτο και τελευταίο άλμα, όμως ήταν άκυρος.

Ατομικό ρεκόρ στον κλειστό και η καλύτερη επίδοση μέχρι τώρα στον κόσμο στο 2022

Ο αγώνας είναι της σειράς Indoor Tour της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Ο άλτης του Δημήτρη Βασιλικού πέτυχε ατομικό ρεκόρ στον κλειστό, αφού είχε 16,26 μ., την δεύτερη επίδοση της καριέρας του πίσω από το 16,86 μ. που είναι το ρεκόρ του στον ανοιχτό, “έπιασε” στην τρίτη θέση όλων των εποχών στον κλειστό στίβο, τον σημερινό τεχνικό διευθυντή εθνικών ομάδων, Χρήστο Μελέτογλου, ενώ έγινε ο κορυφαίος άλτης για φέτος στον κόσμο.

Ο 22χρονος άλτης έδειξε πως μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου. Δεύτερος πίσω από τον Πανταζή ήταν ο Ναζίμ Μπαμπάεβ (Αζερμαιτζάν) με 16,76 μ. και τρίτος ο Γερμανός Μαξ Χες με 16,73 μέτρα. Στον ίδιο αγώνα συμμετείχε και ο Νίκος Ανδρικόπουλος, ο οποίος κατέλαβε την έβδομη θέση με άλμα στα 16,24 μ., επίδοση αρκετά κοντά στο ατομικό του 16,39 μέτρα. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι είχε ένα ακόμη έγκυρο στα 15,85 μέτρα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News