Ρούμπλεφ - Βέσελι 2-0: Κατέκτησε τον 10ο τίτλο στην καριέρα του ο Ρώσος

Ρούμπλεφ – Βέσελι 2-0: Κατέκτησε τον 10ο τίτλο στην καριέρα του ο Ρώσος Αντρέι Ρούμπλεφ, επικρατώντας 2-0 στον τελικό του Γίρι Βέσελι.

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ έβαλε φρένο στην ξέφρενη πορεία του Γίρι Βέσελι και κατέκτησε με 2-0 σετ (6-3, 6-4) τον 10ο τίτλο της καριέρας του στο Ντουμπάι.

Με όπλο το εκπληκτικό του σερβίς και τους 13 άσους του, ο Αντρέι Ρούμπλεφ κατέκτησε τον τίτλο στο Ντουμπάι, επικρατώντας 6-3, 6-4 του Γίρι Βέσελι. Ο Τσέχος απέκλεισε στην πορεία του ως τον τελικό τους Τσίλιτς, Μπαουτίστα Αγκούτ, Τζόκοβιτς και Σαποβάλοφ, αλλά ο Ρώσος ήταν εμπόδιο ανυπέρβλητο.

Μόλις 9 πόντους έχασε στο πρώτο σερβίς του (34/43) ο Ρούμπλεφ και το μοναδικό του break στο 1ο σετ ήταν αρκετό για να τον οδηγήσει εκ του ασφαλούς στο 6-3.

 

Ένα break νωρίς τον έφερε σε θέση οδηγού και στο 2ο σετ του τελικού, με τον Βέσελι να βρίσκει τρόπο να απαντήσει για να ισοφαρίσει σε 3-3, αλλά αμέσως μετά να χάνει ξανά το σερβίς του. Ο Ρούμπλεφ προηγήθηκε με 5-3 και λίγο αργότερα έκλεισε εύκολα το παιχνίδι, κυριαρχώντας σε όλο το παιχνίδι με το forehand από τη βασική του γραμμή.

Αυτός ήταν και ο 10ος τίτλος καριέρας για τον Ρούμπλεφ, που χθες έστειλε και το δικό του μήνυμα προς την Κυβέρνηση της χώρας του, κατά του πολέμου και της εισβολής στην Ουκρανία.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News