Ολυμπιακός Βόλεϊ: Μόνο αλήθειες...

Η σεζόν φτάνει προς το τέλος της σε όλα τα σπορ και φαίνεται πως το βόλεϊ γυναικών θα είναι το μοναδικό… πετράδι, που θα λείπει από το στέμμα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Γράφει ο «Υπεράνω Όλων».

Είναι πλέον καιρός να γράφονται τα πράματα με το όνομα τους, για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις στον κόσμο, μιας και ελάχιστοι έχουν το θάρρος να μιλάνε την γλώσσα της αλήθειας.

Ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός έχει κατακτήσει ήδη τα Πρωταθλήματα σε Μπάσκετ γυναικών και Βόλεϊ αντρών, ενώ διεκδικεί και τα Πρωταθλήματα (φαβορί) σε Πόλο αντρών και γυναικών, όσο και του Χαντ- μπολ. Η λογική λέει – αν υπάρχει λογική στον αθλητισμό-  ότι η χρονιά θα κλείσει με 5 στα 6 Πρωταθλήματα στα κύρια ομαδικά αθλήματα. Η μοναδική απώλεια μέχρι στιγμής είναι ο τίτλος στο γυναικείο Βόλεϊ (που ακόμη και εκεί πήρε το Κύπελλο).

Γράφτηκαν ένα σωρό… λιβελογραφήματα από τους γνώστες. Όλα εκτός τόπου και χρόνου. Η αλήθεια όμως είναι μία και μόνη. Δεν ήταν φαβορί ο Ολυμπιακός από την αρχή της σεζόν. Ακόμη και το 2-0 στις νίκες στους τελικούς απέναντι στον Παναθηναϊκό ήταν υπέρβαση. Απλά δεν μπόρεσε να την ολοκληρώσει. Ο ΠΑΟ ήταν από το ξεκίνημα το αδιαφιλονίκητο φαβορί λόγω ρόστερ και μπάτζετ .

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα του, επένδυσε όχι σε ονόματα αλλά στο να φτιάξει ομάδα- συνόλου και μέχρι ένα σημείο το πέτυχε. Όταν «μπήκαν» στην εξίσωση των τελικών τα «βαριά χαρτιά» τους (Καρκάνσες , Γκρόθες και Άτκινσον), που σε όλη την σεζόν έπαιζαν από μέτρια μέχρι απλά καλά, η πλάστιγγα έγειρε. Το πολέμησε ο Ολυμπιακός. Βρέθηκε ακόμη και να προηγείται 2-1 σετ στον 5ο τελικό. Η απώλεια, λόγω τραυματισμού, της Νίζετιχ αποδείχτηκε όμως σημαντική στο 5ο σετ. Όπως το ίδιο θα γινόταν αν τραυματιζόταν πχ η Γκρόθες για τον ΠΑΟ. Με Γενιτσαρίδη δεν έπαιρναν την νίκη – τίτλο σε καμία περίπτωση.

Στις λεπτομέρειες , και ως μπάτζετ και ως αξία αθλητριών, ήταν καλύτεροι, όπως τους βοήθησε και η αλλαγή προπονητή, που είχε τσακωθεί με όλες. Οι προσδοκίες σε μας αυξήθηκαν λόγω του 2-0 στις νίκες. Έξω από τον χορό , όλοι είναι σοφότεροι.

Ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε χάρη στην δουλειά (και) του Μιτσέλι. Που κάποιοι τον έχουν βγάλει άχρηστο (με τέτοιο βιογραφικό κιόλας). Χάρη στον Μιτσέλι ήρθαν αθλήτριες όπως οι Καράρο, Φαριόλ και Μλείνκοβα. Χάρη στην δουλειά του ανέβηκε επίπεδο η Κούμπουρα, η Αρτακιανού, η Εμμανουηλίδου.

Ο ΠΑΟ επενδύει σε τρία τμήματα ουσιαστικά, και στα δύο από αυτά του πήραμε τα Πρωταθλήματα. Δεν συντηρεί έξι και όλα ανταγωνιστικά όπως εμείς. Και κακά τα ψέματα όταν όλα κρίνονται στο τάι μπρέκ, η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά και κρίνει την κούπα. Τα έσοδα είναι παγιωμένα θα έλεγα. Μέσα στον προϋπολογισμό πρέπει να στηθούν 6 ομάδες, που να πρωταγωνιστούν στην Ελλάδα και όσες μπορούν να διακρίνονται και στην Ευρώπη. Οι αντίπαλοι μας είναι διαφορετικοί σε όλα τα αθλήματα σε όλα τα τμήματα. Επιλέγουν που θα μας «χτυπήσουν». Και εμείς παλεύουμε ενάντια σε όλους. Δεν έχουμε συμβόλαια με την επιτυχία. Κάπου θα σκοντάψουμε.

Αν θέλουμε πανίσχυρες ομάδες παντού, όλοι τον ξέρουμε τον δρόμο. Περισσότερα μέλη και με κάρτα φιλάθλου, μιας και οι χορηγοί δυστυχώς είναι λίγοι. Χωρίς ιδιόκτητες δε εγκαταστάσεις παντού, αυτό που καταφέρνουμε σε Ελλάδα και Ευρώπη κάθε χρόνο (!) είναι… άθλος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News