Παρασκήνιο: Ο Μάνταλος, ο Δημητριάδης και η σύνδεση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τα… όργια στην ΕΠΟ

Sportday.gr

Η αναφορά σε ύπαρξη «ακροδεξιού παρακράτους» που συνδέεται άμεσα με την ΕΠΟ μόνο τυχαία δεν ήταν από τον Γιάννη Βρέντζο. Και υπάρχει μία περίπτωση που το αποδεικνύει περίτρανα!

 • Εξεπλάγησαν πολλοί με την ολομέτωπη επίθεση που εξαπέλυσε ο Γιάννης Βρέντζος το βράδυ της Κυριακής σε προσωπικό επίπεδο στον πρώην Γενικό Γραμματέα του πρωθυπουργού της χώρας, Γρηγόρη Δημητριάδη, μετά το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.
 • Εξεπλάγησαν όχι τόσο με τη σφοδρότητα των λεγομένων του, όσο με το γεγονός ότι η «έκρηξη» Βρέντζου συνοδεύτηκε με μια από τις λίγες φορές που είδαμε στέλεχος του ελληνικού ποδοσφαίρου να μιλάει με… αποδείξεις και ονόματα.
 • Ο επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη, δηλαδή, δεν πέταξε απλά μια… φωτοβολίδα. Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο πρόσωπο, στο οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε πριν από λίγες εβδομάδες την πόρτα της εξόδου, αντικαθιστώντας τον με τον Ιωάννη Μπρατάκο.
 • Γι’ αυτό ο Βρέντζος έκανε λόγο για «παρακράτος» και όχι για «κράτος». Γιατί το παρακράτος λειτουργεί στη σκιά του κράτους, ενίοτε και εν αγνοία του.
 • Ως είθισται ορισμένα κέντρα παραπληροφόρησης υποστήριξαν ότι ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλησε να χρησιμοποιήσει τον Ολυμπιακό ως μέσο άσκησης πίεσης στον πρωθυπουργό λόγω του σκανδάλου των υποκλοπών. Έτσι τους βόλευε, τη συγκεκριμένη πληροφορία άρχισαν να διοχετεύουν στην κοινή γνώμη. Άλλωστε, αν ο Μαρινάκης ήθελε να επιτεθεί προσωπικά στον Μητσοτάκη θα το έκανε το βράδυ της Κυριακής στου Ρέντη.
 • Απλά, όσοι κινούν τα νήματα του παρασκηνίου στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (και δεν αναφερόμαστε φυσικά μόνο στον Τάκη Μπαλτάκο που είναι απλά το… πιόνι τους στο Πάρκο Γουδή) παλεύουν να κάνουν τον κόσμο να πιστέψει ότι οι αντιδράσεις του Μαρινάκη σχετικά με το ποδόσφαιρο, έχουν πολιτικό και επιχειρηματικό υπόβαθρο.
 • Οι ίδιοι, όμως, γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι αποφασισμένος να «καθαρίσει» μια για πάντα το ελληνικό ποδόσφαιρο από πάσης φύσεως… παράσιτα και, επιπλέον, να αποδείξει τα διαπλεκόμενα συμφέρονται που συνδέουν ιδιοκτήτες ΠΑΕ με «παρακρατικά κέντρα λήψης αποφάσεων» στα οποία πρωταγωνιστεί ο Γρηγόρης Δημητριάδης.
 • Μην μιλάμε, όμως, στον αέρα. Πάμε σε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα. Θυμάστε τι είχε συμβεί πριν από λίγες μέρες με την περίπτωση του Σταύρου Μάνταλου; Ναι, του υπεύθυνου ορισμού των διαιτητών της Γ’ Εθνικής στην ΕΠΟ και «εκλεκτό» συνεργάτη του Τάκη Μπαλτάκου και του Στιβ Μπένετ.
 • Με εισήγηση των προέδρων της ΕΠΟ και της ΚΕΔ οι αμοιβές του συγκεκριμένου παράγοντα… διπλασιάστηκαν και εκτοξεύτηκαν στα 5.000 ευρώ το μήνα, με τον Μπένετ μάλιστα να εισηγείται μισθό… 10.000€ και τον Μπαλτάκο να μιλάει για μείωση 50% των αποδοχών του επειδή τελικά κατέληξαν στα μισά!
 • Έλα, όμως, που αυτή δεν είναι η μοναδική αμοιβή του Μάνταλου. Το στέλεχος της ΚΕΔ, βλέπετε είναι υπάλληλος του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης. Εκεί που υπουργός είναι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, κουμπάρος του περίφημου Γιάννη Λαβράνου που πρωταγωνιστεί στο σκάνδαλο των υποκλοπών.
 • Με ποιον άλλον συνδέεται με στενή φιλία ο Νίκος Παναγιωτόπουλος; Με τον Γρηγόρη Δημητριάδη! Ναι, τον άνθρωπο στον οποίο αναφέρθηκε ο Γιάννης Βρέντζος.
 • Και εδώ τίθεται το ερώτημα: Πως είναι δυνατόν ένας υπάλληλος του υπουργείου Εθνικής Αμύνης όπως ο Σταύρος Μάνταλος να αμείβεται από άλλον φορέα, όπως η ΕΠΟ, και ουδείς να αντιδρά; Δεν το γνωρίζουν στο Πεντάγωνο; Ακόμη κι αν δεν το γνώριζαν, πριν από μερικές μέρες η έγκριση της αμοιβής του Μάνταλου από την ΕΠΟ έπαιξε παντού ως μέγιστη κοινωνική πρόκληση.
 • Καταλαβαίνετε, λοιπόν, τώρα τι εννοούσε ο Γιάννης Βρέντζος για ύπαρξη «ακροδεξιού παρακράτους» εντός του Μαξίμου με… πλοκάμια απλωμένα και στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
 • Αυτά τα πλοκάμια επιχειρεί να κόψει ο Βαγγέλης Μαρινάκης κι αυτός είναι ο λόγος που επιχειρείται μια οργανωμένη προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης αναφορικά με τα κίνητρα του. Ο στόχος του προέδρου του Ολυμπιακού όμως δεν αλλάζει. Και σύντομα οι αποκαλύψεις που συνδέουν Δημητριάδη με Πάρκο Γουδή θα λάβουν τη μορφή χιονοστιβάδας!

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News