Παναθηναϊκός: Οι γρίφοι και τα step up κόντρα στην Μπαρτσελόνα!

EUROKINISSI

Οι «πράσινοι» ανταμώνουν με τους Καταλανούς του Σάρας (20.30, NS4) το βράδυ της Πέμπτης και θέλουν στο υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο να επεξεργαστούν μερικά σημεία… αναφοράς με φόντο το φινάλε της σεζόν.

Στο μυαλό του Παναθηναϊκού δεν υπάρχει η λέξη υποχρέωση, η λέξη αγγαρεία. Υπάρχει το σύνθημα για βελτίωση, για σταθερότητα ενόψει της τελικής ευθείας του πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» υποδέχονται το βράδυ της Πέμπτης (20.30) την Μπαρτσελόνα για την 30η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και υπάρχουν μερικοί γρίφοι και step up που απαιτούνται απέναντι στους Καταλανούς. Το sportday.gr αναλύει.

Γρίφος νο1: Ο Πάρις Λι και ο Ντέρικ Γουίλιαμς έχουν τραβήξει αρκετό… κουπί όλη τη σεζόν και σε αυτό ευθύνεται προφανώς η εποχή Ράντονιτς και κυρίως ο Μαυροβούνιος κόουτς, αλλά και ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Αμερικανός γκαρντ και ο συμπατριώτης του, δούλεψαν… υπερωρίες. Αμφότεροι χρειάζονται ειδική διαχείριση. Δεν είναι εύκολο, αλλά το τεχνικό επιτελείο θέλει να τους «αποφορτίζει» όσο περισσότερο γίνεται.

Γρίφος νο2: Η Μπαρτσελόνα έχει ένα «γεμάτο» ρόστερ με πολλούς φόργουορντ και ψηλά κορμιά. Μπέικον και Πονίτκα δεν θα αγωνιστούν. Δύο μονάδες που προσθέτουν μέγεθος στην πεντάδα του Παναθηναϊκού. Ειδικά η σκληράδα του πολυθεσίτη Πονίτκα έλειψε αρκετά κόντρα στον Ολυμπιακό ενώ ο Μπέικον έδειχνε να έχει μάθει το νέο του ρόλο. Πώς θα καλυφθεί αυτή η διπλή απουσία;

Γρίφος νο3: Ο Δημήτρης Αγραβάνης ήταν στην δωδεκάδα κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά προτιμήθηκε να μην μπει ξανά με το… καλημέρα στα βαθιά (είχε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς). Κόντρα στην Μπαρτσελόνα των ψηλών κορμιών και στο ποστ (Μίροτιτς, Οριόλα) θα χρειαστεί. Η λογική… λέει πως απόψε η παρουσία του είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία.

Step up νο1: Ο Λευτέρης Μαντζούκας έχει βγει μπροστά. Ο Χρήστος Σερέλης του έχει δώσει ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής και ο Ελληνας πάουερ φόργουορντ έχει αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Στο «4» έχει δώσει ενέργεια. Σε κάθε παιχνίδι θα κερδίζει συνεχώς πόντους και κυρίως αυτοπεποίθηση. Απόψε θα το επιδιώξει ξανά.

Step up νο2: Είναι δεδομένο πως ο Μάριους Γκριγκόνις θα πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής μετά και την απουσία του Μπέικον, αλλά και ο Ματ Τόμας. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι 100% επαγγελματίας και συνεχίζει παρά τη δύσκολη απόφαση του Ελληνα κόουτς για να τον «κόψει» από το ελληνικό ρόστερ ή να μην τον συμπεριλάβει. Ο Τόμας είναι πιο ξεκούραστος και πρέπει να κάνει ένα βήμα μπροστά με τα τρίποντά του. Ενδεχομένως να αγωνιστεί ως δίδυμο με τον Γκριγκόνις στο «3».

Step up νο3: Στα 8 παιχνίδια που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός υπό τις οδηγίες του Χρήστου Σερέλη έχει καταφέρει κάτι μοναδικό για φέτος. Σε κανένα ματς (ακόμα και στις 5 ήττες του) δεν έχει αρνητικό πρόσημο στην αναλογία ασίστ/λάθη. Μόνο κόντρα στην Εφές είχε 11 ασίστ – 11 λάθη. Μέχρι στιγμής οι «πράσινοι» έχουν 16 ασίστ και 11,7 λάθη ανά αγώνα. Αν η αναλογία «μεγαλώσει» θα είναι ευχής έργον για την ομάδα με τον Ελληνα κόουτς να έχει κυκλώσει το νούμερο «20» στις ασίστ.

Στα 8 παιχνίδια που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός υπό τις οδηγίες του Χρήστου Σερέλη έχει καταφέρει κάτι μοναδικό για φέτος. Σε κανένα ματς (ακόμα και στις 5 ήττες του) δεν έχει αρνητικό πρόσημο στην αναλογία ασίστ/λάθη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News