Παναθηναϊκός: Ο λόγος που «καίγεται» για τον Λινγκρ είναι ο λόγος που το έχασε από την ΑΕΚ

Ο Παναθηναϊκός θέλει να αποκτήσει τον 24χρονο Τσέχο για να πάρει αυτά που του έλειψαν την προηγούμενη σεζόν.

Ο Όντρεϊ Λινγκρ είναι ο ποδοσφαιριστής που ξεχωρίζει από τη μεταγραφική επικαιρότητα του Παναθηναϊκού και αυτός στον οποίο οι «πράσινοι» έχουν ρίξει όλο το βάρος τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Το ενδιαφέρον που έμεινε στη μέση τον Γενάρη, σε ένα σίριαλ που απασχόλησε όλη την προηγούμενη μεταγραφική περίοδο, συνεχίζεται τώρα με τους «πράσινους» να βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση και να ετοιμάζουν την τελική του κίνηση για να κάνουν δικό τους τον 24χρονο ποδοσφαιριστή της Σλάβια Πράγας.

Δεν είχε τέτοιο παίκτη την προηγούμενη σεζόν

Εύλογα γεννάται το ερώτημα για το λόγο που ο Παναθηναϊκός «καίγεται» τόσο πολύ για να αποκτήσει τον Λινγκρ. Τα πράγματα είναι απλά, αφού πρόκειται για έναν παίκτη που δεν έχει ο Παναθηναϊκός και δεν είχε την προηγούμενη σεζόν που έχασε στο φινάλε το πρωτάθλημα από την ΑΕΚ. Κι αν τον είχε, τότε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα έπαιρνε αυτό που έλειψε: το γκολ.

Ο Τσέχος έχει το εύκολο γκολ, καθαρό φορ δεν τον λες, αν και έχει τη δυνατότητα να παίξει και στην κορυφή. Είναι ένα «όπλο» που στα χέρια του Γιοβάνοβιτς μπορεί να γίνει το μεγάλο ατού του Παναθηναϊκού για να συνεχίσει την πρωταθληματική του πορεία. Ο Λινγκρ μπορεί να παίξει πίσω από τον επιθετικό, μπορεί να αγωνιστεί ως δεκάρι, μπορεί να παίξει και στο δεξί «φτερό». Κι αν χρειαστεί έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί και στην κορυφή της επίθεσης. O Γιοβάνοβιτς, πάντως, τον θέλει για το «8» και το «10».

Τέτοιον παίκτη ο Παναθηναϊκός δεν έχει. Τέτοιον παίκτη δεν είχε και την περασμένη σεζόν εξ ου η «κάψα» του τεχνικού του τριφυλλιού να αποκτηθεί τον Ιανουάριο. Ο Λινγκρ μπορεί να δώσει τα γκολ που δεν πήραν οι «πράσινοι» από τον άξονα και δη από τον Μπερνάρ. Σε 26 αγώνες στο πρωτάθλημα ο Λινγκρ είχε 10 γκολ και 5 ασίστ. Μόλις 2 γκολ ο Βραζιλιάνος μέσος. Η διαφορά εμφανής.

Το «ψηστήρι» και ο στόχος να τελειώσει το συντομότερο

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, φορτσάρει για τον διεθνή Τσέχο για να είναι η πρώτη του μεταγραφή και μία εκ των βασικών που θέλει ο Γιοβάνοβιτς μέχρι την προετοιμασία. Δεδομένα είναι δύσκολη, όχι μόνο λόγω του οικονομικού (αν και ο Παναθηναϊκός θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και για τη Σλάβια και για τον ίδιο) αλλά γιατί υπάρχουν κι άλλοι μνηστήρες. Οι «πράσινοι» πρέπει να πείσουν τον παίκτη να υπογράψει από τώρα χωρίς να περιμένει τι άλλο θα φτάσει στα χέρια του σε μία μεταγραφική αγορά που ουδείς ξέρει πώς θα εξελιχθεί. Το ατού του Παναθηναϊκού είναι ότι το ψηστήρι έχει αρχίσει από τον Γενάρη και τα χαρτιά είναι ανοιχτά πάνω στο τραπέζι εδώ και καιρό, ετοιμάζοντας το πεδίο για τον Λινγκρ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News