ΑΕΚ: Η στόχευση Μελισσανίδη και Αλμέιδα - Σε αυτές τις θέσεις θα γίνει μεταγραφή

intime.gr

Οι δηλώσεις των Δημήτρη Μελισσανίδη και Ματίας Αλμέιδα δείχνουν την ξεκάθαρη στόχευση που υπάρχει στην ΑΕΚ. Σε ποιες θέσεις θα υπάρξει ενίσχυση και πως διαμορφώνεται ο μεταγραφικός σχεδιασμός.

Οι διεργασίες στο στρατόπεδο της ΑΕΚ έχουν ήδη ξεκινήσει ενόψει της νέας σεζόν, με τον Ματίας Αλμέιδα να έχει αποφασίσει για τις θέσεις που χρειάζονται ενίσχυση.

Η «Ένωση» ολοκλήρωσε μία χρονιά με άκρως θετικό πρόσημο κατακτώντας το νταμπλ και υπάρχει ξεκάθαρη στόχευση όσον αφορά στο μεταγραφικό κομμάτι. Αυτό άλλωστε προκύπτει και από τις δηλώσεις των δύο ανδρών που τρέχουν το κλαμπ, τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Δημήτρη Μελισσανίδη αλλά και τον Ματίας Αλμέιδα στο αγωνιστικό κομμάτι.

Αμφότεροι έχουν καταλήξει σε μία συγκεκριμένη λογική, που θέλει την ΑΕΚ να αποκτά συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές σε συγκεκριμένες θέσεις. Το βασικό μέλημα είναι να μείνει ο Ορμπελίν Πινέδα, κάτι που ούτως η άλλως επιθυμεί και ο ίδιος ποδοσφαιριστής.

Ο τραυματισμός του Πάολο Φερνάντες που αλλάζει τα δεδομένα και η μετατόπιση του Τσούμπερ που ανοίγει ακόμη μία θέση στους εξτρέμ.

Η στόχευση Μελισσανίδη και Αλμέιδα που θα ανεβάσουν επίπεδο την ΑΕΚ

Ο 49χρονος προπονητής της ΑΕΚ έδωσε μάλιστα το στίγμα του σε συνέντευξη που έδωσε στην Αργεντινή. «Προφανώς και σκέφτομαι το Champions League, γι’ αυτό φτιάχνουμε την ομάδα. Πρέπει να παίξουμε δύο προκριματικούς για να φτάσουμε στους ομίλους και να ακούσουμε αυτή την περίφημη μουσική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τουλάχιστον με μία νίκη μπορούμε να παίξουμε στο Europa league και κατ’ ελάχιστον έχουμε το Conference League. Σίγουρα όμως το Champions League είναι ο μεγάλος στόχος και γι’ αυτό δουλεύουμε για να περάσουμε στους ομίλους

Είναι μια πρόκληση για όλους μας να παίξουμε σε αυτή τη διοργάνωση, είναι πολύ σημαντικό το θέλουμε πάρα πολύ είναι κάτι σπουδαίο για εμάς».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο διοικητικός ηγέτης της «Ένωσης», Δημήτρης Μελισσανίδης, που δήλωσε πως θα πράξει ότι του ζητήσει ο Αργεντινός τεχνικός και τόνισε πως θα γίνουν λίγες και καλές μεταγραφές, που θα βοηθήσουν ουσιαστικά την ΑΕΚ να ανέβει επίπεδο.

Σε αυτές τις θέσεις θα κάνει μεταγραφή η ΑΕΚ

Τα δεδομένα μετά και τις τελευταίες εξελίξεις έχουν διαφοροποιηθεί στο στρατόπεδο της ΑΕΚ. Αυτό καθώς μετά τον τραυματισμό του Φερνάντες στον αχίλλειο, δημιουργείται ένα κενό στα δεξιά της επίθεσης που σε συνδυασμό με την διαφαινόμενη αποχώρηση του Άμραμπατ, κάνει την μεταγραφή ενός εξτρέμ πρώτης γραμμής, επιτακτική ανάγκη.

Ο μοναδικός που έχει απομείνει είναι ο Ελίασον, άρα η ενίσχυση στα δεξιά είναι προαπαιτούμενο, με το όνομα του Ιτούρμπε να βρίσκεται στο τραπέζι, όμως ο Παραγουανός δεν… παίζει μόνος του καθώς εξετάζονται και άλλες επιλογές.

Από εκεί και πέρα μεταγραφή θα υπάρξει και στη θέση του αριστερού άκρου. Η μετατόπιση του Τσούμπερ σε κεντρικό ρόλο πίσω από τον επιθετικό, δούλεψε ευεργετικά για τον Ελβετό, αλλά και για την ΑΕΚ, με τον 31χρονο να δίνει λύσεις σε κομβικά ματς μέσα στη σεζόν. Στα αριστερά υπάρχει φυσικά ο Γκατσίνοβιτς, με τον Σέρβο να διαγράφει εξαιρετική σεζόν και η στόχευση γίνεται σε έναν ποδοσφαιριστή που θα τον πλαισιώσει, με δεδομένο πως ο Τσούμπερ  θα παίζει πιο κεντρικά τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο Πάλμα είναι ένας παίκτης που έχει κάνει το… κλικ, όμως ακόμη δεν έχει παρθεί η οριστική απόφαση.

Προσθήκη θα υπάρξει και στο κέντρο της άμυνας. Ακόμη δεν έχει κλειδώσει το όνομα, αφού δεν είναι ακόμη ξεκάθαρα τα χαρακτηριστικά που θέλει ο Αλμέιδα. Η σκέψη πριν από λίγες ημέρες ήταν να γίνει μία μεταγραφή όχι από το… πάνω ράφι, με τον Αχιλλέα Πούγγουρα να έρχεται στο προσκήνιο.

Ο Αλμέιδα έχει κάνει ξεκάθαρο πως θέλει έναν αριστεροπόδαρο κεντρικό αμυντικό. Τις τελευταίες ημέρες όμως φαίνεται πως άλλαξαν εκ νέου οι προτεραιότητες, με το όνομα του Μεξικανού, Νέστορ Αραούχο να μπαίνει δυναμικά, αφού πρόκειται για ένα παίκτη με παραστάσεις και εμπειρία, με τον Αλμέιδα να τον γνωρίζει και να τον έχει σε εκτίμηση.

Μία ακόμη θέση που ενδέχεται να υπάρξει ενίσχυση είναι στη θέση του επιθετικού. Ο Φαν Φέερτ βοήθησε όπου χρειάστηκε στη σεζόν, όμως υπάρχει θέληση να γίνει αναβάθμιση στην κορυφή, με ένα παίκτη που θα πλαισιώνει τον Λιβάι Γκαρσία. Ο Ολλανδός έχει πέραση στην ελληνική αγορά και όχι μόνο και όλα είναι ανοιχτά για το μέλλον του.

Πινέδα και ξερό ψωμί για την ΑΕΚ

Φυσικά η μεγάλη προσπάθεια γίνεται για την παραμονή του Πινέδα. Ο 27χρονος ήταν… όλα τα λεφτά τη χρονιά που μας πέρασε και ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες του Αλμέιδα στην κατάκτηση του νταμπλ.

Τα δεδομένα δεν έχουν αλλάξει, η ΑΕΚ τον θέλει, η περίπτωσή του είναι δύσκολη, αν και τις τελευταίες ημέρες φημολογείται πως ίσως η Θέλτα να ρίξει κάπως τις απαιτήσεις της, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο παίκτης θέλει όσο τίποτα να μείνει και τη νέα σεζόν στην «’Ενωση» και να παίξει μαζί της στο Champions League.

Εάν τελικά ο Πινέδα μείνει, τότε δεν υπάρχει περίπτωση μεταγραφής στον χώρο του κέντρου. Εάν όμως αποχωρήσει, τότε αναμένεται να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κενό, το οποίο θα πρέπει πάση θυσία να καλυφθεί.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News